Rid islandshäst i fjällen

Upplev den storslagna fjällmiljön på en töltande islandshäst. Vana ridledare från Fjällpilens islandshästar guidar dig fram i den vackra naturen i omgivningarna runt Ramundberget.

Från islandshästarnas rygg får fjället en helt ny dimension. De trygga islänningarna tar dig ut på äventyr och du behöver inte ha någon ridvana för att delta på halvdag eller kvällstur. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren ryttare så finns en tur och en häst som passar dig.

Alla turer börjar med att vi hämtar hästarna i hagen, alla får häst tilldelad efter sina tidigare riderfarenheter, ålder och vikt, hästarna görs iordning och ni får en mindre lektion i paddocken så alla behärskar att stanna, svänga och starta. Efter det beger vi oss ut i den vackra naturen i omgivningen runt Ramundberget. Samtliga turer anpassas efter ryttarnas nivå.

Aktiviteten kommer att uppdateras inför sommarsäsongen 2021.

Halvdagstur

Vi rider längs Ljusnans dalgång, stannar och äter egen medhavd matsäck på något mysigt ställe längs Ljusnans stränder.
Tid och pris: 9.30-13.30, 1 100 SEK/person

Heldagstur

Heldagsturerna för er med lite till mycket ridvana, vi skrittar, töltar, travar och galopperar över fjället. Lunch lagas över öppen eld, vi bjuder på kokkaffe, trollkorv och korv (vegetariskt alternativ finns).
Tid och pris: 9.30-15.30, 1 800 SEK/person
 

Kvällstur

Kvällsturen är en kortare tur för alla typer av ryttare.
Tid och pris: 16.30-18.30 800 SEK/person

 

Bokning

Telefon: 073-037 39 37
E-post:fjallpilens@gmail.com

 

Bokningsinformation

Ridturerna är möjliga från Ramundberget 10 juli  till och med 23 augusti, 2020, därefter utgår turerna från Bruksvallarna. 
Maxvikt: 90 kilo.
Minsta ålder: 10 år (8 år om barnet är mycket ridvan).
Avbokning: senast 24 timmar innan turen.
Antal: Minsta 2 personer krävs för att turen ska genomföras, max 8 personer.