Topptur avancerad en heldag offpist

Följ med på en lärorik och rolig dag offpist på fjället. Fokus på denna tur är att hitta offpiståk på kalfjället inom hela Funäsfjällen.

Att gå på topptur är ett härligt sätt att nå offpiståkningen ovanför och utanför pisterna. På den här turen finns gott om tid att göra flera åk i området eller vid bra väder sikta på någon av de högre topparna i hela Funäsfjällen till exempel Mittåkläppen, Skarsfjället, Skarvarna eller Helags.

Transport till fjället med minibuss eller skoter ingår de dagarna vi genomför turen på topparna en bit från Ramundberget. Vi är ute på fjället hela dagen och vi pausar för lunch. Tempot är anpassat till gruppens förmåga.

Utrustning för turen kan hyras i Ramundbergets sportbutik Topsport. Traniciever, sond och spade ingår. 

När:
Måndag, onsdag  och lördag

Tid:
Kl 09:00 - ca kl 16.00

Pris: 
1 150 SEK per person

Var:
Samling på Topsport Ramundberget, kom 30 min tidigare om du behöver hyra utrustning

Utrustning:
Randonnée- eller splitboardutrustning med stighudar och lavinpaket (transceiver, sond, spade). Komplett utrustning kan hyras i Ramundberget för 450 SEK (det här är ett specialpris för deltagare på Topsports toppturer).

Ta med:
Egen ryggsäck (minst 30 L) där den obligatoriska utrustningen, varma kläder samt din matsäck ryms.

Antal: 
Max 8 personer per guide. För att turen skall bli av krävs minst 2 bokade personer. Om turen är fullbokad, kontakta bokningen så kan vi oftast utöka med en till guide.

Åldersgräns:
Från 16 år. Du ska orka gå uppför i snabbare tempo, klara stökigare snö utför och orka vara fysiskt aktiv en hel dag. De minsta hyrpjäxorna har storlek 36 och du bör väga minst 45 kg för att bindningen ska fungera optimalt.

Boka

Bokningen för denna aktivitet stänger klockan 16.00 dagen innan turen.
Information: 0684 - 66 88 00 eller bokning@ramundberget.se 

Programmet kan ändras på grund av aktuella väder- och snöförhållanden.