Topptur på Helags

Topptur avancerad en heldag offpist

Följ med på en lärorik och rolig dag offpist på fjället. Fokus på denna tur är att hitta offpiståk på kalfjället inom hela Funäsfjällen.

Att gå på topptur är ett härligt sätt att nå offpiståkningen ovanför och utanför pisterna. På den här turen finns gott om tid att göra flera åk i området eller vid bra väder sikta på någon av de högre topparna i hela Funäsfjällen.

Vanligtvis går turen till Mittåkläppen och Skarvarna. Vi är ute på fjället hela dagen och vi pausar för lunch. Tempot är anpassat till gruppens förmåga och passar den som tidigare gått på topptur. Vi anpassar alltid turerna efter rådande snö och väderförhållanden.

Utrustning för turen kan hyras i Ramundbergets sportbutik Topsport. Tranceiver, sond och spade ingår.

 

Aktiviteten kommer att uppdateras inför vintersäsongen 2020/2021.

När:
Lördagar

Tid:
Kl 09:00 - ca kl 16.00 

Pris: 
1 150 SEK per person

Var:
Samling på Topsport Ramundberget kl 09.00, kom 30 min tidigare om du behöver hyra utrustning.

Utrustning:
Randonnée- eller splitboardutrustning med stighudar och lavinpaket (transceiver, sond, spade). Komplett utrustning kan hyras i Ramundberget för 450 SEK (det här är ett specialpris för deltagare på Topsports toppturer).

Ta med:
Egen ryggsäck (minst 30 L) där den obligatoriska utrustningen, varma kläder samt din matsäck ryms.

Antal: 
Max 8 personer per guide. För att turen skall bli av krävs minst 3 bokade personer. Om turen är fullbokad, kontakta bokningen så kan vi oftast utöka med en till guide.

Åldersgräns:
Från 16 år. Du ska orka gå uppför i snabbare tempo, klara stökigare snö utför och orka vara fysiskt aktiv en hel dag. De minsta hyrpjäxorna har storlek 36 och du bör väga minst 45 kg för att bindningen ska fungera optimalt.

Boka

Bokningen för denna aktivitet stänger klockan 16.00 dagen innan turen. Information: 0684 - 66 88 00 eller bokning@ramundberget.

Programmet kan ändras på grund av aktuella väder- och snöförhållanden.
Tider och priser gäller vintersäsongen 2019/2020, med reservation för förändring.