start på längdskidtävling

Fjälltoppveckan längdsäsongens höjdpunkt

Fjälltoppveckan är en säsongsavslutning och skidfest med 30-årig tradition som sätter en härlig punkt på längdskidsäsongen. Här tävlar eliten, juniorer, ungdomar och motionärer tillsammans i både traditionella och mindre klassiska grenar.

Uppdaterad information 2020-03-13

Fjälltoppsveckan 2020 är inställd med anledning av förbudet om allmänna sammankomster på över 500 personer i Sverige kopplat till Corona-viruset.
Läs mer på Fjälltopploppets hemsida.

Ramundberget fjällanläggning har öppet som vanligt och följer rekommendationerna från svenska myndigheter. Här har vi samlat frågor och svar angående situationen med Coronaviruset

. . . 

I dalgången Bruksvallarna och Ramundberget hålls Fjälltoppveckan 15-19 april 2020.

Det är den tidigare Fjälltopphelgen som vuxit och blivit till Fjälltoppveckan. Här tävlar elit, motionär, nybörjare, stor eller liten i allt från Ida Ingemarsdotters 100 meter supersprint till det tuffa Fjälltopploppet.

Skavsår eller OS-medaljer? – under Fjälltoppveckan räknas alla meriter. Det här är en unik chans att stå på samma startlinje som världens bästa.

Det blir som vanligt många roliga aktiviteter på området för både barn, ungdomar och vuxna. Fjälltoppveckan är en fullspäckad vecka med mycket skidor, glädje och lek. Vi räknar med över 2 000 startande.

Program under tävlingsveckan

  • Cupfinaler i Scandic Cup och Volkswagen Cup
  • SM i Sprintstafett i Bruksvallarna. Juniorer får tävla i seniorklass
  • 100 meter supersprint i Ramundberget med några av världens snabbaste längdskidåkare
  • Lilla & Stora Fjälltopploppet helgens huvudtävling för elit, motion, barn och ungdomar
  • Knallcrossen – ett störtlopp och skicross på längdskidor.

Välkommen till årets stora skidfest i fjällen!