Cykelsemester i fjällen

Upplev den underbara kombinationen av cykling och fjäll under din semester. Ramundberget ligger beläget mitt i Härjedalens vackra fjällkedja, där vägen tar slut med massiven som granne.

Cykelpark med flyt

Vår cykelpark består av vackra maskingrävda flowtrails som slingrar sig nedför fjället bland fjällbjörkar och vattenfall. Känn suget i magen när gravitationen lyfter dig ifrån marken och tar dig genom den högsta kurvan i backen. Stanna upp och njut av vyerna av snöklädda toppar och fyll på vatten i de porlande fjällbäckarna som forsar nedför berget. Ta sittliften upp igen, gör om samma runda eller testa någon ny led – valet är ditt och möjligheterna är oändliga.

                    

 

Våra flowtrails har olika svårighetsgrader från grön till röd och passar så väl som den nybörjaren som kanske cyklar för första gången, som den erfarna cyklisten som vill utmanas. Vill du köra på ordentligt så finns det mer krävande nedfarter med hopp och drops där du kan ta ut kurvorna och som ger dig ordentliga utmaningar och kickar. Vill du uppleva cykelparken tillsammans med familjen så finns även mysiga cykelleder med fina rast- och utkiksplatser för både lek och grillning.

Mat på fjället

Restaurang Tusen ligger beläget mitt på fjället med fulla rättigheter, här finns det solstolar med utsikt över fjällmassiven med enklare lunch och fika. Utanför går en teknikbana, lekplats och en pumptrack där de små kan underhållas om man vill vila benen en längre stund. I bykärnan har vi har restauranger och cafeér med allt ifrån rejäla luncher till härliga femrättersmiddagar, och gott fjällfika kan avnjutas nästan jämt.


Cykling med möjligheter

Vill du upptäcka cykelleder bortom vår cykelpark känna på flåset så finns det cykelleder och stigar med milslångs vyer. Kanske faller suget in för lite extra utmaning, som att cykla till Helags fjällstation, äta lunch och cykla tillbaka under en dag. Eller varför inte bestiga någon av våra närliggande toppar över 1000 meter.

Cykelfamilj eller ensam cykelfantast - här finns det något för alla. Vandra, paddla kanot i Ljusnan, fiska, spela golf, rid på islandshästar, klättra, bada i vattenfall och mycket mer. För de yngsta finns det massor av lek och skoj i Mickelinas värld. Skapa din egen sommar med äventyr, massor av fjällcykling och oändliga möjligheter hos oss vid vägs ände!

 

Sök tillgängligt boenden här