Upplev sommaren i ramundberget

Spendera din sommar med vida vyer, nära naturupplevelser och äventyr för stora och små.

Sommaren i Ramundberget bjuder på ändlösa möjligheter till roliga och härliga upplevelser i form av cykling, vandring, löpning, ridning, golf, paddling och mycket mer. Allt precis vid foten av fjället. Här finns backnära boende med allt du behöver runt knuten, såsom lanthandel och restauranger både i byn och på fjället, vilket spar värdefull tid på planering och ger mer tid för varandra.

 

Fjället som lekplats

Hos oss finns alltid något att göra för dig själv eller hela familjen. Små och stora äventyrare kan åka lift upp ovan trädgräns och på ett lättillgängligt sätt få riktig fjällkänsla och vida vyer. För de yngsta finns det massor av lek och skoj i Mickelinas värld.

I området omkring Ramundberget erbjuds 70 km lättillgängliga och fina vandringsleder som tar dig på både storslagna och lagom spännande turer. Här kan du njuta av underbar natur och dricka kallt fjällvatten direkt ifrån våra bäckar, något som måste upplevas! Det finns även en vandringsled för de små skapad av vår maskot Mickelina som går nedför berget bland vattenfall, lekplatser och porlande fjällbäckar med vackra vyer över fjällmassiven.

Vill du vila vandringsfötterna en dag så kan man hyra en kanot och paddla längs Ljusnans kristallklara vatten. Där passerar man vackra sandstränder som är perfekta för ett dopp eller en mysig lunchpaus. Vill du upptäcka fjället ifrån en töltande islandshäst så finns det turer för både nybörjare och erfarna ryttare. Ett tips är att besöka några av vattenfallen som finns i området och bada i någon av de naturpooler som bildas, en riktig härlig upplevelse! 

 

 

Cykling med flyt

Vår cykelpark består utav maskingrävda flowtrails som tar dig nedför berget med målet att hitta flytet i kurvorna. Här finns det leder och svårighetsgrader för stora som små och ett roligt äventyr att göra för hela familjen! Mickelina öppnar upp sitt älskade Lillramis även sommartid. Här kommer våra allra minsta cyklister ha sitt alldeles egna cykelområde. Nere i dalen där sittliften Fjällgårdsbanan har sin utgångspunkt, finns det också en populär pumptrack och teknikhinder där alla kan ha kul och öva sina färdigheter.

Efter en dag full av intryck och upplevelser kan man avnjuta en svalkande glass eller något gott att äta och dricka på restaurang Grytans terrass invid Fjällgårdsbanan. Även på restaurang Tusen, belägen mitt på fjället med panoramavy över vår fjällvärld kan du stanna för lunch, dryckespaus eller varför inte en fika i kvällssolen?

En semester i Ramundberget är för dig som söker det äkta och genuina. För dig som vill fokusera på att umgås med din familj och skapa fina minnen tillsammans. För dig som vill njuta av naturen och ha allt du behöver runt knuten och för dig som vill ta dagen som den kommer. 

 

Skapa oförglömliga sommarminnen hos oss vid vägs ände!

Håll dig uppdaterad och inspirerad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och inspirerad