Mat i backen Rekommenderas 2021

Ramundbergets Bite Guide presenterar lättillgängliga matupplevelser utomhus i skidsystemet. Energi och mat som kan ätas smidigt med handsken och i direkt anslutning till lift och backe.

I Ramundbergets Bite Guide har vi samlat det bästa och mest smidiga matupplevelserna som enkelt kan ätas utomhus. Tack vare våra lokala skafferier har vi även här förmånen att servera mat lagad från grunden med naturliga råvaror från fjället och från våra lokala producenter i vår direkta närhet.

 

Vår Bite Guide består av fyra matstopp utspridda på fjället, från Osthang i öster till Västhang i väster. Namnet ”bite” flirtar till snabb och lättillgänglig energipåfyllning, allt ifrån en lokal stödkorv, en halvportion härlagad hamburgare, till en matig varm macka med lokalt producerat pålägg. Åk gärna runt och testa våra olika ”bites” som mättar magen och stärker upp skidbenen. Behåll handskarna på och njut av våra smaker av fjäll och natur, samtidigt som du upptäcker vårt skidsystem.

 

Guiden är ett tillägg till övriga restauranger och caféer på anläggningen. Alla matuppleversler är viktiga för oss i Ramundberget, oavsett om den serveras utomhus eller inne i våra restauranger. Vi vet också att mat smakar som bäst i samband med aktivitet eller efter en dag i naturen.

 

Öppettiderna varierar över dagen och vintern för att underlätta och sprida ut matutbudet på fjället. För Instagram för senaste nytt: @ramundberget_på_plats

Karta Bite Guide utan Solbaren.png

Terrassen

Terrassen ligger på ovansidan av Grytan kök & bar, mot Fjällgårdsbanan. Här möts du av varm vällagad mat med spännande råvaror och inslag. Testa gärna flera olika halvportioner, som våra matiga mackor med grillade renlägg och surkål eller med ost från lokala Skärvången. För barnens glada magar rekommenderas en varm ost och skinktoast. I Terrassens utebar erbjuds även ett större dryckessortiment, något värmande för alla åldrar.

Terrassen håller öppet utvalda dagar fram till vecka 7.

Boxen

Boxen är placerad vid Osthangsbutiken och vid Osthangs dalstation. Här serveras matiga överraskningar inspirerad av råvaror både lokalt och globalt. Njut av en pizzaslice, steambuns och korv från Jillie Ren & vilt, allt till skön musik och häng utomhus i Osthangsanda. Håll utkik här efter gästspel från lokala leverantörer.   

Boxen håller öppet lördagar fram till vecka 7.

 

Soppköket

Soppköketligger i lifthuset vid Skarsliften. Här serveras matiga varma soppor utomhus. Klassiker som gulasch finns givetvis på menyn, med kött eller vegetarisk, för stora och små magar. 

Soppköket håller öppet igen för sportloven, från vecka 7.