Barn tävlar i mickelinas mästerskap

Mickelinas mästerskap alla barn är vinnare

Att köra ett race är roligt och framför allt när alla vinner. Varje vecka under vintern kan barnen vara med i Mickelinas mästerskap – en höjdpunkt för barnen under fjällvistelsen.

Mickelinas mästerskap har tre grenar som hålls tre olika veckodagar inom ramen för Mickelinas värld, Ramundbergets barnområden. Barnen kan vara med i så många tävlingar de vill och oftast är kramen och en highfive från Mickelina minst lika viktigt som racet. Anmälan sker på plats och kostar 60 kronor.

Mickelinas mästerskap i slalom

En gång i veckan bjuder Mickelina in till mästerskap i slalom. Alla som kan svänga och bromsa kan vara med. Ingen tidtagning sker förstås, men i övrigt liknar allt en riktig slalomtävling med nummerlapp och speaker. Mickelina kommer förstås och hejar på alla som är med i världsmästerskapet.

Mickelinas mästerskap i längdskidor

En dag i veckan bjuder Mickelina in till mästerskap i längdskidor. Alla som kan ta sig framåt på skidor kan vara med. Ingen tidtagning sker förstås, men i övrigt liknar allt en riktig skidtävling med nummerlapp och speaker. Mickelina kommer förstås och hejar på alla som är med i världsmästerskapet.

Mickelinas mästerskap i snowracer

En gång i veckan bjuder Mickelina in till mästerskap i snowracer. På Lillramis finns snowracers och pulkor att låna för alla barn som har hjälm. Alla som kan svänga och bromsa en snowracer kan vara med. Ingen tidtagning sker förstås, men i övrigt liknar allt en riktig tävling med nummerlapp och speaker. Mickelina kommer förstås och hejar på alla deltagare.