Information coronaviruset covid-19

Här har vi samlat aktuell information angående situationen med Coronaviruset, covid-19.

Uppdaterad 2020-06-16

Omsorgsfullt öppet i Ramundberget sommaren 2020

Ramundberget öppnar den 3 juli med ett anpassat utbud med hänsyn till coronapandemin, covid-19.

Vad gäller i Ramundberget med hänsyn till covid-19?
För oss i Ramundberget är det av största vikt att erbjuda en omsorgsfull och ansvarsfull vistelse i rådande läge. Vår destination bygger på små och stora äventyr ute i naturen och till stor del på egen hand, vanligtvis i mindre sällskap på stora öppna ytor.

Med hänsyn till covid-19 vidtar vi flertalet åtgärder för att du som besökare ska känna dig trygg under din vistelse hos oss. Vi följer löpande rekommendationer och riktlinjer som gäller och planerar verksamheten utifrån det myndigheter och branschorganisationen SLAO säger.

På de platser där det finns risk för folksamling, så som i restaurangen, lift och uthyrningen har vi vidtagit en rad anpassningar. För att säkerställa att vi håller avstånd från varandra bor alla våra gäster denna sommar i boende med självhushåll, såsom enskilt i stuga och lägenhet, camping eller vandrarhem.

Hotell Fjällgården hålls stängt som en försiktighetsåtgärd för att säkra riktlinjer om avståndet mellan gäster och sällskap.

För att ytterligare skapa trygghet för våra gäster så har vi infört fri avbokning i sommar till kl. 12 dagen före ankomst. Alla som är friska är varmt välkomna, här har vi ett gemensamt ansvar som gäller gäster, personal och leverantörer.


Vad finns att göra och är öppet i sommar?
Ramundbergets destination bygger på små och stora äventyr ute i naturen, på fjället, i dalen eller vid fjällsjöarna där det finns gott om utrymme. Alla vistelser som till stor del sker på egen hand eller i mindre sällskap på stora öppna ytor.

I sommar håller vi öppet i Ramundbergets cykelpark, Fjällgårdsbanan, golfbanan, Grytan kök och bar, Lilla Lanthandeln, pizzerian Vår lilla restaurang, Topsports uthyrning och Gästservice – alla med särskilda försiktighetsåtgärder och utökade rutiner för flöden och städning. Läs mer om våra aktiviteter.

Vilka åtgärder görs på Ramundberget för att minska smittspridning?
Ramundberget följer utvecklingen och arbetar löpande med flertalet förebyggande arbete med fokus på att undvika smittspridning och skapa en trygg vistelse. Åtgärder sker fortlöpande för att minska smittspridning, så som:

  • Ökad frekvens av städning på allmänna ytor och toaletter.
  • Restauranger anpassas för att skapa mer distans, glest mellan borden. Extra lokalutrymme finns att öppna upp vid behov. All mat i restaurangen sker med tallrikservering. All mat går även att få som take-away. 
  • Topsports uthyrning i Ramundberget samt uthyrning och butik i Funäsdalen har tydliga rutiner och markeringar för sina gäster, där också utrustning som cyklar enkelt kan hämtas utanför butiken. Efter varje uthyrningstillfälle av cyklar, hjälmar, paddlar, flytvästar och annat sker tvättning och desinficering.
  •  I liften Fjällgårdsbanan är det är endast tillåtet att åka två åt gången eller familjevis.
  • Utemiljöer anpassas med fler bord och rastplaster för fika och mat ute.
  •  Anpassning av flöden och logistik med ambition att undvika folksamlingar; såsom ökad information på plats, ökade utrymmen för att undvika liftköer med bredare fållor, anpassar öppethållandet på utvalda serviceenheter med syfte att sprida ut gästflödet.
  • Laddning av liftpass rekommenderas att göra via hemsidan
  • Dessutom har vi generösa bokningsvillkor och erbjuder fri om- och avbokning fram till dagen innan ankomst kl. 12.

 

Var sker in- och utcheckning av boende?
Gästservice håller öppet dagligen där all in- och utcheckning sker i första hand. Sker ankomst utanför öppethållande kan du som gäst hämta/lämna din nyckel i ett färdigt kuvert i postlådan utanför Gästservice.


Vad har jag för eget ansvar som gäst?
Vi har alla ett eget ansvar vid större samhällsstörningar som nu råder med Coronapandemin, det gäller både gäster och medarbetare på destinationen. Vi rekommenderar alla att stanna hemma om man är sjuk eller har minsta symptom, tvätta händerna ofta och noga, undvik att röra ögon, näsa och mun med händerna samt hosta och nys i armvecket.


Vad händer om du som gäst blir sjuk inför resan hit?
Om du blir sjuk inför din resa till Ramundberget kan du kostnadsfritt boka av din resa dagen före ankomst kl. 12. Alla som är friska är varmt välkomna.