Boendeinformation vid vägs ände

Välkommen till Ramundberget. Här finns information om olika boenden, tider för incheckning och utcheckning, sådant som är bra att veta under vistelsen och övrig information på plats.

Ankomst och avresa för lägenhet eller stuga

Incheckning sker tidigast 16.00 i receptionen i Gästservice vintertid, vid Fjällgårdstorget i Ramundbergets bykärna.

Under sommaren sker incheckningen i reception på Fjällgården. Utcheckning ska ske senast kl. 10.00 avresedagen. Nyckeln lämnas tillbaka i receptionen. 

Vid in-/utcheckning utanför våra öppettider hämtas nyckel i det låsta kodskåpet utanför entrén till Gästservice vintertid, och utanför Fjällgården sommartid. Lämning sker i brevlådan som finns där.

Ankomst och avresa till hotell Fjällgården

Incheckning görs i hotellets reception tidigast 16.00. Utcheckning ska ske senast kl. 11.00 avresedagen.

Vid in-/utcheckning utanför receptionens öppettider hämtas och lämnas nyckeln i postlådan utanför hotellets entré. Parkeringsplatser för hotellets gäster finns vid hotellet, vid den östra gaveln.

Hållbarhet för städ och tvätt

Vi i Ramundberget är måna om miljön och att arbeta hållbart, därför har vi inte daglig städning. Rummen ses över var tredje dag, skräp slängs, papper och tvål fylls på. Varje gäst får två set av handdukar vid ankomst, fler finns att hyra i receptionen.

  

Miljöstation och sophantering    

För att ta hand om den unika fjällmiljön visar vi hänsyn till naturen och alla gäster och besökare ska hand om de egna soporna i dalgången, längs vägar och på fjället. 

Här sorteras sopor i brännbart i containrar i boendeområdena. Källsortering för glas, metall, pappersförpackningar, tidningar, plastförpackningar samt batteriholk i miljöstationen finns vid området Skarsvallen. Tänk på att du är mitt i naturen och här vinns bilda djur så lämna inte sopor stående utomhus.

Vid boendeområdet Skarsvallen (200 meter österut på vänster sida vägen från Fjällgårdstorget/200 meter före Fjällgårdstorget på höger sida av vägen) finns en miljöstation för källsortering. Här finns också avsedd plats för aska från kaminer/öppna spisar.


Containrar för brännbara sopor i respektive boendeområde

Västhang: vid vändplanen strax efter barnens skid- och lekområde Lillramis eller vid skoterparkeringen längre ner vid vägens slut.
Fjällängen och Gruvgården: vid vägen upp emot Gruvgårdens område, containern står på vänster sida i början av området.
Skarsvallen: containern på parkeringen vid Skarsvallen (100 meter från miljöstationen mot Ljusnan).
Osthangsbyn och Kvarnbäcksbyn: container längs på-/avfarten till stora vägen.
Campingen: container nedanför campingens servicehus.

 

Parkering

Det finns parkeringar till alla boenden, antingen direkt i anslutning eller på anvisad plats. Vi ber om att respektera andra parkeringar och inte använda grannens eller andra gästers parkeringar. 

Tänk på att hålla vägar framkomliga för utryckningsfordon och underhåll

 

Kontakta oss för frågor

Reception hotell Fjällgården 0684- 66 88 30

Reception Gästservice 0684-66 88 02

Bokning 0684 -66 88 00

 
Öppettider

Öppettiderna inom fjälldestinationen varierar beroende på säsong, se öppettiderna för de olika funktionerna här