Osthang får sin första park Ekorrparken

Från och med denna vinter adderas ytterligare en park till Ramundberget Snowparks – Ekorrparken. Ramundberget kan härmed stoltsera med fem stycken parkområden.

En ny park kommer att byggas i Osthang som ligger i östra delen av Ramundberget. Ekorrparken blir områdets första park och byggs helt av natursnö. En sidehit, corner och en roller planeras uppföras i nedfarten Ekorrpasset och avslutas med en enklare rail och box nere i Osthang.

– Under vintern finns här gott om orörd och inbjudande natursnö såväl i som utanför pisterna. Vi är en av Sveriges mest snösäkra skidorter och det känns superspännande att skapa fler möjligheter till lekfull åkning på berget med denna park, säger Olle Olsson ansvarig Ramundberget Snowparks.

Ekorrparken byggs på initiativ av Rickard Bergstedt som är ansvarig för Topsport Osthang. Detta är Funäsfjällens enda snowboardbutik. Men här säljs inte bara brädor utan även skidor, kläder samt accar och har även ett café.

– Med denna nya park har nu Osthang verkligen fått ett brett och komplett område för alla typer av åkning. Detta är något vi planerat och längtat efter i flera år så vi ser verkligen fram emot att den tar form denna vinter, säger Rickard Bergstedt.