Elbil på laddning i Ramundberget

Storsatsning på elbilsladdning i Ramundberget

Nu finns totalt 46 ladduttag för elbilar i Ramundberget, som därmed blir den största enskilda laddplatsen i de svenska fjällen.

Nyheten publicerades 24 februari 2021

Ramundberget storsatsar på elbilsladdning med hjälp av laddteknik från ChargeNode. 

– Att tillmötesgå våra gästers behov, samtidigt som vi fortsätter att driva Ramundbergets långsiktiga hållbarhetsarbete, har varit de största drivkrafterna för oss att investera i laddinfrastrukturen. Efter noga övervägande valde vi ChargeNode och vi skapar därmed den största enskilda laddplatsen i svenska fjällen, totalt 46 ladduttag runt Fjällgårdstorget för våra besökande gäster,  säger Philip Flacké, ägare och VD på Ramundberget,

Laddtekniken från ChargeNode är banbrytande för storskalig elbilssladdning och innebär att flera bilar kan dela på en centraliserad laddinfrastruktur. Endast ladduttag placeras vid varje p-plats. Lösningen eliminerar behovet av laddbox vid varje p-plats och genom smart styrning får alla bilar den laddning som de behöver. 

– Vi är otroligt stolta över det förtroende vi fått av Ramundberget med att installera svenska fjällens största laddplats, säger Kristian Sandahl, VD och grundare av ChargeNode.

36 laddplatser finns på parkeringen vid gaveln av hotell Fjällgården. Ytterligare 10 stycken finns på parkeringen efter Gästservice, precis nedanför Slalombacken. För att ladda elbilen krävsatt du laddar ner  appen ChargeNode, fyller i dina uppgifter och loggar in.

Välkommen med din elbil till vägs ände!

 

Läs pressmeddelande om satsningen.