Detta händer på nyår i ramundberget

Det är något speciellt med att fira nyår i Ramundberget. Spendera det nya året vid vägs ände med fjällen som fond. Här erbjuds härliga naturupplevelser, god mat, massor av skidåkning och ett fackeltåg på nyårsafton.

Nyår vid vägs ände är härligt, mysigt och genuint. Vi anordnar inte fyrverkerier hos oss med hänsyn till djur och natur. Istället firar vi in det nya året med ett vackert fackeltåg, där personalen åker skidor med facklor nedför slalombackarna vid 12-slaget. En riktigt mysig upplevelse!

Vi kan inte garantera att fyrverkerier inte används av gäst eller besökare på plats. Däremot är det något vi inte rekommenderar av respekt för både djur och natur.

 

 

Kvällsöppet i liften

Maxa din skidåkning i jul! Vi preparerar backarna när ni är inne och fyller på med energi, så att ni sedan kan ge er ut och åka i nypistade backar mellan 19-21.

Öppna liftar är Stjärnliften, Glidarliften och Lillramisliften.

 

28 dec onsdag 19:00-21:00
30 dec fredag 19:00-21:00
2 jan måndag 19:00-21:00
4 jan onsdag 19:00-21:00
6 jan fredag 19:00-21:00

 

Mat & Fika

Njut av matupplevelser i flertalet restauranger och caféer, från trerättersmiddagar till våfflor, både för stora som små, uppe på fjället och i dalen. På nyårsafton dukas det i Mor Britas upp till nyårssupé.

 

 

Nyårssupé Mor Britas

Vi dukar upp för nyårssupé i två sittningar. Ni kommer att serveras en nyårssupé med de finaste delikatesserna från fjäll och sjö.


Menyförslag (med reservation för förändringar):

Gahkku, löjrom, syrad grädde
Glasbakad röding, havskräfta, smörad kålrotsreduktion
Torkad abborre, hjortron emulsion
Renentrecôte, Västerbottensstomp, märgsås
Norrländska ostar
Blötkaka, yoghurt, lingon, mandel

Två sittningar erbjuds iår:

  • 17.00 – 20.00
  • 20.30 – 23.30

Pris: 995 kronor

Sittningarna är reserverade för Fjällgårdens gäster, men det går bra att ställa sig på väntelista för eventuella restplatser. Det gör ni här på hemsidan, gå in på boka bord, välj sittning och ställ er sedan på väntelista.

För sällskap över 12 personer vänligen maila till restaurang.morbritas@ramundberget.se

 

 

 

Afterski i Grytan

Självklart ska nyårsveckan innehålla lite afterski, onsdag-fredag är det afterski i grytan.
Se aktivitetskalendern för tid och band. Kalendern kommer att uppdateras inom kort.

 

Unna dig ett nyårsäventyr

Topsport erbjuder minnesvärda upplevelser och aktiviteter som till exempel toppturer och snöskotur till gruvorna ovanför Ramundberget.

Topsports butiker finns kläder och utrustning för ditt äventyr, butikerna hittar du i Ramundberget, Osthang, Bruksvallarna och Funäsdalen. Öppet även på nyårsafton, se tiderna här

 

 

Barnen och Mickelina

Mickelina och hennes vänner har planerat en hel vecka fullproppad med massor av roliga utmaningar och tävlingar för alla barn. En blandning mellan alpint, snowracer, längd, lek och bus. Mickelina och hennes vänner är väldigt busiga och påhittiga, missa inget! Håll utkik i aktivitetskalendern och på Instagram @ramundberget_på-plats för fler spännande upptåg!

Vi har även preparerade längdspår för de små! Mickelinas skidspår och teknikbana ligger beläget alldeles nedanför hotellet, perfekt för att testa på längdåkning. Utrustning finns och hyra på Topsport.

 

Skidskola och skidlektioner

Passa på att utveckla din skidåkning, boka skidskola eller privata skidlektioner för barn, ungdomar och vuxna på alla nivåer.

 

  • Hela nyårsprogrammet finns i kalendern (Uppdateras inom kort)
  • Öppettider för funktioner och service i Ramundberget
  • Håll dig uppdaterad, följ @ramundberget_pa_plats på Instagram, där lägger vi ut snabba tips, aktuell information om dagens mat, nöjen och allt annat som händer på plats.