Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

Mor Britas restaurang på Fjällgården

När Ramundberget grundades 1936, av Brita och Agaton, fanns det alltid plats vid bordsänden i mor Britas kök för skidåkare och vandrare. Mor Brita, som älskade att laga mat, rörde om i grytorna och Agaton stod för värdskapet.

Råvarorna kom direkt från fjället. Vilt från jakt, renen från vännerna i Mittådalen och röding från egen tjärn. Hjortron, lingon, blåbär och kantareller plockades av gårdens barn. I ”laggårn” fanns fjällkor, grisar och höns. Nu 80 år senare så försöker vi leva som då och ta vara på det som finns här. Här odlar vi örter och sallader, plockar växter och bär i naturen och nötköttet kommer från Bruksvallarna. Den norska kusten ligger nära och förser oss med färsk fisk och skaldjur. Vi har också en av fjällvärldens mest ambitiösa vinkällare. Vi tycker helt enkelt att måltiden är en viktig del när man vill njuta och koppla av tillsammans. Och god mat förtjänar god dryck.

 

Dagens lunch på Mor Britas

Vi serverar alltid salladsbuffé och en vegetarisk soppa tillsammans med dagens lunchalternativ. Har du allergier så försöker vi alltid att ordna ett alternativ som passar dig - säg bara till. I den mån det är möjligt använder vi närproducerade råvaror från trakten och har ett nära samarbete med Kristianssons gård i Bruksvallarna.

 

Öppettider

Frukost: 07.00-09.30

Lunch: 11.30-14.00

Middag: 18.00-19.30

 

 

 

Frukostbuffé på Fjällgården i Ramundberget

Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012