Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

Löpning över spång och sten

Att springa längs fjällstigar ger en extra energiinjektion till träningspasset. Utsikten är fantastisk och intervallträningen blir naturlig när det hela tiden går upp och ner. Blir du törstig hittar du vatten i närmaste fjällbäck.

 

Hos finner du både njutningsfylld joggning mot horisonten och tuffare intervallträning i vår kuperade terräng. Underlaget varierar mellan lätta sviktande stigar, blöt myrmark, spångar och torra steniga partier. Men över lag är löpningen mer skonsam på fjället jämfört med asfalten i stan. Många fjällöpare menar också att de glömmer en del av ansträngningen när dofter, växtlighet och omgivningar hela tiden växlar.

Det är inte alltid längden som avgör om det är ett tufft pass utan mer terrängen. För dig som tränar mycket och gillar höjdskillnader finns utmaningen Fem toppar där du springer upp och ner för fem fjäll. Ett verkligt kraftprov!


 

Tips inför passet

Ta med en fjällkarta och en kompass, särskilt om du lämnar leden. Du bör också ha med dryck, extra energi och ett förstärkningsplagg ifall vädret slår om. En mobiltelefon i vattenskyddad förpackning är också bra att ha med. Kom också ihåg att en runda som normalt sett är torr och lättsprungen kan vara blöt om det regnat mycket eller om det är tidigt på säsongen. 

 

Löparfavoriter i dal och på höjd

En storfavorit bland våra gäster är att springa Guldturen runt Klinken på mjuka stigar. Rundan är 12 kilometer och går genom vacker natur. Det är enkelt att fylla på med vätska längs Ljusnan och leden är lagom kuperad utan alltför krävande stigningar. Guldtur 3, Gruvturen, i PDF.

 

Om du föredrar en något kortare runda rekommenderar vi en tur från toppen av Fjällgårdsbanan. Ett tips är att springa efter klockan snarare än en specifik sträcka. Bestäm dig för hur länge du vill vara ute och spring dit näsan pekar – kanske upp mot toppen av Ramundberget, mot Walles och sedan tillbaka till restaurang Tusen och Fjällgårdsbanan.

 

Är du precis i startgroparna som löpare rekommenderar vi 2,5 kilometersspåret med start vid skidbron. Det är en fin, lätt kuperad tur i vacker natur. Kanske avsluta med några lämpliga övningar i utegymmet?

 

Trevlig tur!

 

 

 


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012