Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
Fiske i Ramundberget och Rogen

Fjällfiske dygnet runt

Fiskemöjligheterna när du besöker Ramundberget är många och varierade. Harr, röding och öring trivs i våra fjällvatten. Är du en inbiten flugfiskare? Föredrar du spinnfiske eller vill du kanske meta från en brygga tillsammans med familjen? Det finns fiske för de flesta i området.

Topsport i Funäsdalen och Ramundberget finns fiskeutrustning att hyra. I butiken i Funäsdalen finns ett större utbud och där delar gärna vår fiskekunniga personal med sig av sin expertkunskap. 

 

Fiske i närheten av Ramundberget

Alldeles runt knuten flyter den allra översta delen av älven Ljusnan, som med sitt klara och långsamt flytande vatten lockar flugfiskare långväga ifrån. Fisket här är utmanade och tekniskt då flugorna måste vara små och tafsen lång och tunn. Fisket på den översta sträckan av ljusnan är kvoterat till 8 kort per dag, och dessa bokas på natureit.se. Från Ramundbergets Fjällgård finns flera alternativ om man vill ta på sig kängorna och gå en bra bit. Sylsjön med tillhörande vatten samt Hyddsjön vid norska gränsen är värda att utforska, och värda vandringen bara för naturens skull.

 

För familjen eller nybörjaren finns en uppsjö av olika vatten att välja mellan, med både öring, röding, harr, abborre och gädda. Messmörstjärn och Måns-Erstjärn är lättillgängliga vatten där fisk sätts ut varje år. I Ljusnedalssjön finns väldigt fina bestånd av abborre, gädda och sik. Båt finns att hyra.

 

Rogens naturreservat i Tännäs är ett unikt område med sina många sjöar och karga tallandskap. Här rinner Mysklan med sina stora harrar, och här ligger de kända sjöarna Vingarna och Abborrvikarna med sina stora harrar, abborrar och gäddor. En uppsjö av mindre sjöar finns att utforska i området. Här finns även möjlighet att hyra båt. Fisket i rogenområdet producerar varje år stora fiskar. Harr och abborre på runt två kilo och gäddor på över 10 kilo. Här finns seriösa chanser till stor gädda på flugspö.

 

Hela Funäsfjällen har över 200 fjällsjöar och 300 kilometer strömmande vatten. Oavsett om du siktar på att fånga din första öring eller din tvåhundrade harr så finns det fiske för dig. 

 

Fiskepass

Med Fiskepasset har du tillgång till ett av Sveriges största kortfiskeområden. Du kan också köpa dagskort för enstaka dagar och områden. Mer detaljerad information om fisket i Funäsfjällen finns på fiskepasset.se och på Funäsfjällens hemsida.

 

Flugfiske vid Mittåkläppen. Foto: Funäsfjällen.

Fiska med måtta i våra vatten

Våra vatten här uppe är ofta klara och näringsfattiga vilket betyder en låg produktion av fisk. Vi rekomenderar att man fiskar med måtta och låter de minsta och största fiskarna gå tillbaka. Vill man behålla en öring eller röding så rekomenderar vi en storlek på mellan 35-40 cm. Detta för att er nästa fiskesemester ska bli lika bra som den förra!

 

Guldvatten är extra tillgängliga fiskevatten

Något vi rekomenderar är Funäsfjällens Guldvatten som håller fina bestånd av fisk.I Funäsfjällen finns elva Guldvatten som valts ut och förberetts så att de ska vara lättillgängliga, lättsamma att gå vid och med gott om information. Några är även anpassade för personer med funktionshinder. Alla Guldvatten är skyltade och ligger nära parkering. Att de dessutom är riktigt bra fiskevatten gör inte saken sämre. Mer information hittar du på Funäsfjällens hemsida.

 


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012