Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
Kring Mittåkläppen finns många varierade turer.

Mittåkläppen

Kring Mittåkläppen finns det lite olika turer att välja. Gå från Ramundberget via gruvorna till Djupdalsvallen. Eller ta betalvägen via i Bruksvallarna upp och vandra därifrån på säterturen eller upp på toppen av Mittåkläppen. 

 

Väljer du att gå till Mittåkläppen från Ramundberget via gruvorna till Djupdalsvallen som ligger vid foten av berget blir det två guldturer. Först följer du Gruvturen, och sedan ansluter du till turen för att nå Mittåkläppens topp eller Säterturen. Säterturen går igenom ett beteslandskap där Bruksvallarnas kor fortfarande betar varje sommar.

 

Vid anslutningen mot toppen eller Säterturen ligger Djupdalsvallen med områdets bästa våffelstuga. Serveringen är i vallens gamla fäbodar. Det är tydligt skyltat i Bruksvallarna för att sig upp med bil via betalvägen.

 

Turerna är en grön mycket lätt, respektive blå lätt vandring. Anslutningen via gruvturen är blå.

 

Tips!

Byrundan i Bruksvallarna är en härlig tur, vill man inte gå hela turen så rekommenderas i alla fall ett besök på Trôa. Perfekt ställe för picknick och mys med familjen. Till Trôa hittar man via Mittåkläppsvägen, parkera och gå upp till höger längs skoterspåret. Kommer du fram till bommen har man kört lite för långt.


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012