Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
 Röstvålen bjuder på vå över Skarsfjället och Helagsmassivet.

Röstvålen med orkideer under blomningstid

Stigen slingrar sig i dalgången väster ut mot norska gränsen, delvis längs Ljusnans norra strand. Under den långa blomningstiden bjuds du på en hänförande blomsterprakt. I juni möts du av rena hav av vitsippefält där många vitsippor har både rosa och en vackert lila färg, i juli och första hälften av augusti är inte brunkullor och andra orkidéer ovanliga.


Längs stigen finns det skyltar med trevlig information om pilgrimsvandringen samt sevärdheter. Det finns många fina ställen att stanna och fika på längs Sveån, till exempel vindskyddet vid Färdmansrösta. Här finns möjlighet att se minst 8 olika orkidearter längs med stigen. Gör avstickare till bäckravinkanten då och då för att beundra alla små vattenfall och vackra strömformationer utefter bergssluttningen.

Vyn över Skarsfjället 1594 m.ö.h. och Helagsmassivet 1796 m.ö.h. är magnifik. Turen är 17,5 km med en höjdskillnad på 220 meter.


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012