Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
Tväråfallet bjuder på upplevelser av olika slag.

Tväråfallet

 

Från Ramundbergets Fjällgård är det enklast att ta bilen eller cykeln till Slättansvallen, men det går även bra att gå. Härifrån är vägen till Klinken mycket lättvandrad efter en tydlig stig. Framme vid Klinken går du över hängbron på Ljusnans norra sida och står då den välkända Kungsleden.

Turen till Tvärån bjuder på upplevelser av olika slag. En gammal säter, som är en fäbod på härjedalska, med slåtterängar utefter Ljusnan. Under juli blommar Jämtlands landskapblomma, den sällsynta brunkullan här. Det är en liten svartröd och lätt vanlijdoftande skönhet.

 

Följ Tvärån som ansluter till Ljusnan i dalgången. Vandringen blir mer fartfylld då åns spektakulära brusande vattenfall följs uppströms. En kilometer längsmed ån och du är snart framme vid ”Tväråpoolen”, ett fantastiskt vackert fall där många passar på att bada. Ytterligare högre upp finns en perfekt rastplats vid ett vackert fall med eldstad och fina naturliga sittplatser på hällarna. 

Turen är röd medelsvår och ca 13 km lång, med en höjdskillnad på 130 m.

 


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012