Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
Familjeaktiviteter i Ramundberget - indianpaddling.

Topp 13 aktiviteter för familjen i Ramundberget 

Frågar du oss finns det inget skönare äventyrsland än fjällvärlden. Små fjällbäckar att doppa tårna i. Slingrande stigar att upptäcka på cykel eller till fots. Blommor att plocka. Fåglar och djur att spana efter. 

 Vi har så klart massor av upplevelser som man kan göra på egen hand. Ut och njut! Äventyret väntar runt hörnet! 

 

1. Vattenrutschkana 

Varje tisdag och lördag kl. 15.00, kör vi vattenrutschkana på LillRamis, fram till 11 augusti.

 

 

2.Cykeldisco i pumptracken

På fredagar kl. 15.00, har vi cykeldisco med musik och popcorn i pumptracken. Gäller ända fram till 11 augusti. 

 

 

3. Kanot Ljusnan 

Upplev fjällnaturen i kanot på Ljusnan. En enkel dagstur på lätt strömmande vatten. En kanot rymmer två vuxna och två barn (max). Boka senast klockan 16 dagen innan*.

 

 

4. Klättring på Funäsdalsberget

Fjällets bästa och längsta via ferrata. Ett självklart val av aktivitet för familjer. Brant, högt och spännande. Iförd klättersele och hjälm klättar du själv brantaste delen på Funäsdalsberget ända upp till Toppstugan. Turen tar ett par timmar och vi vet ännu ingen som kommer tillbaka utan ett stort leende på läpparna. Hyr sele på Topsport, med genomgång.

 

 

5. Cykla pumptrack

Kom och häng ängar och små hopp där du tar dig runt utan att trampa – det räcker med att pumpa och utnyttja variationerna i terrängen. En kul utmaning för ben och balans! Banan passar både stora och små cyklister. Fri entré och öppet dygnet runt.

 

 

6. Cykla på våran teknikbana - skills area

Mer cykel-skoj finns i vårt teknikområde som liksom pumptracken ligger mellan Fjällgården och Fjällgårdsbanan. Här finns en samling tekniska utmaningar, du kan exempelvis öva att cykla på spång, hoppa över små hinder och cykla på skrå. Ett perfekt ställe att slipa teknik och balans för att känna dig tryggare på sadeln i fjällterräng. Fri entré och öppet dygnet runt.

 

 

7. Bada i eller vada över Ljusnan!

Ta en svalkande dopp i Ljusnan. Även på hösten kan man ta ett svalkande bad! Så länge man klär sig varmt och värmer sig efteråt!

 

 

8. Lek loss i Källar’n

Källar’n håller öppet för lek och spel varje dag. Här kan du hälsa på i Mickelinas gryt, köra lift, vara lanthandlare eller klättra på vår finfina pistmaskin. Det finns även pingisbord, fusbal och airhockey-bord. 

 

 

9. Fäbodtur till Bockhammarvallen

Pröva en av Mickelinas fina favoritvandringsleder! Från toppen av Fjällgårdsbanan går vandringsleden till lämningarna av en gammal fäbodvall precis intill en liten tjärn. En vacker tur som är väl skyltad, lagom lång för att passa även små fjällvandrare – och med Härjedalens historia ständigt närvarande.

 

 

10. MTB-tur för nybörjare

Mickelina har upptäckt att 2,5-kilometers är perfekt för alla som vill cykla MTB för första gången. Därför har hon tagit med den på sin alldeles egna sommarkarta. Det är lagom mycket uppför, lagom (=lite) brant nedför och lätt att hitta. Roligt för små och stora som vill pröva snäll terrängcykling!

 

 

11. Bo en natt i Fjällkåtan!

Sugen på ett äventyr som sträcker sig över natten? Då ska ni passa på att bo i vår Fjällkåta! Ta med dig eget liggunderlag och en sovsäck och förbered dig för ett härligt äventyr med familjen. Kåtan ligger i Ramundberget längs med Mickelinas vandringsled, ungefär halvägs ner vid Mickelinas linbana. Boka den i receptionen på Fjällgården, det kostar ingenting!

 

12. Hinderbana

Tävla mot dig själv eller en kompis i en bana som ställer krav på styrka, snabbhet, kondition, mod och smidighet. 
 

 

12. Mickelinas vandringsled

Mickelinas stora stolthet! Ta Fjällgårdsbanan till toppen och gå de cirka 2 km ned. Här möter du djuren, naturen och historien under en fin vandring förbi vattenfall, Mickelinas hus och en spännande linbana.

 

 

 

Om du vill ha ännu fler tips, så kolla även in Mickelinas tips här.  

 


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012