Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
Jaga ripa i Ramundberget

Jakt och gemenskap på naturens villkor

Att jaga ripa i Ramundberget är en unik jaktupplevelse på fantastiska marker. Här bedriver vi varsam jakt i samklang med naturen. God mat, fina hundar och kunnig jaktledning gör dagarna till minnen för livet.

 

Våra jaktmarker ligger ovanför Ramundberget inåt dalen och upp mot Skenörstjärn. Med milsvid utsikt och fjällmassiven i horisonten blir det en mäktig inramning. Terrängen är genomgående lättillgänglig och du behöver inte gå långt för att påbörja jakten. Tillgången på både skogsfågel och ripa är god, men varierar som sig bör mellan åren. Som ett trevligt tillägg finns det även gott om hare.


Jakten i Ramundberget bedrivs harmoni med naturen och vi tar aldrig mer än vad markerna tål, vilket gör att vi har en väldigt god fågelpopulation. Vi jagar med vältränade hundar för att störa djur- och fågellivet så lite som möjligt och för att förhöja din jaktupplevelse.

 

 

Skräddarsy din jaktupplevelse 

Vi hjälper gärna till att förverkliga din bästa jaktupplevelse tillsammans med dig och våra engagerade ledare. Så här kan ett upplägg se ut för en jaktresa.

 

Ankomstdag, dag 1

- Jaktledare tar emot och går igenom vistelsen

- Incheckning i egen lägenhet centralt på området eller på Fjällgården

- Lokal klening, vår matiga smörgås, och pilsner

- Inskjutning vid vår skyttebana

 

Första jaktdagen, dag 2 

- Gemensam frukost på Mor Britas, Fjällgården 
- Jakt med lunch på fjället
- Bad och bastu
- Trerätters middag på Mor Britas, Fjällgården

 

Andra jaktdagen, dag 3

- Gemensam frukost på Mor Britas, Fjällgården
- Jakt med lunch på fjället
- Bad och bastu
- Femrätters middag på Mor Britas, Fjällgården

 

Avresedag, dag 4

- Gemensam frukost på Mor Britas, Fjällgården
 

Luncherna ute på fjället komponeras av Ramundbergets köksmästare och består av delikatesser från närliggande gårdar och Bruksvallarnas Rökeri. Maten tillagas av jaktledaren, ofta i något av de störrös (vindskydd) som står på våra marker. Här är det skönt att umgås och äta runt den öppna elden. 

 

Ovan är ett exempel på upplägg. Det går givetvis bra att addera andra aktiviteter som golf, vinprovning, whiskeyprovning, matlagning, massage eller en helikoptertur.

 

Kontakt och bokning

Kontakta jaktledare Stefan Knutsson på ripjakt@ramundberget.se eller telefon: 070-229 84 07 för mer information och bokning. 

 

 

Karta över Ramundbergets privata jaktmarker.


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012