Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

Cykelleder med flow i fokus

 

Med de stora massiven i horisonten, roliga stigar i björkskogen och turleder på både kalfjället och i dalen. Ramundbergets cykelpark är ett fantastiskt område att upptäcka på cykel med kompisgänget, kollegor och familjen. 

 

Många känner väl till våran varierande och spännande terräng när det kommer till skidåkning. Men på senare år har även cyklisterna hittat oss för att uppleva naturen och fjällvärlden på sommaren. En ren energipåfyllning för alla som vill komma ut i naturen under semestern.

 

Områdets maskingrävda terrängcykelleder och cykelpark har blivit en av sommarens favoriter. Bakom lederna ligger ett omsorgsfullt arbete för att få till de bästa svängarna och flytet i banan. Uppdraget att utveckla lederna har Ulf Olofsson på Trail Solution, en av Sveriges bästa designers på området. Målet är tydligt, lederna ska visa områdets bästa vyer, den ska vara rolig för alla nivåer och lätt att nyttja. 

 

"Naturen i Ramundberget är perfekt för terrängcykling. Det finns en fantastisk variation på berget, en modern lift som gör färden upp lättsam samt en enormt engagerad personal", säger Ulf Olofsson, ägare och grundare av Trail Solution. Förutsättningarna är med andra ord mycket goda för en lyckad cykelsemester.

 

Flow för alla

Flowtrailleden börjar vid Fjällgårdsbanan, på Ramundbergets topp. I samma stund som du kliver av expressliften med din cykel är du omgiven av fjällvärldens mäktiga vyer. Härifrån kan du välja din tur om du vill cykla ner i ett lugnt tempo eller vill köra ett mer fartfyllt träningspass, följ den gröna leden och kombinera med de blå avstickarna som utvecklas under sommaren 2019.

 

Turerna är designad för att uppskattas av både nybörjare och mer avancerade cyklister. För att hålla nere farten är det bara att låta cykeln rulla på, efter en skön sväng kommer en lätt uppförsbacke för att balansera farten neröver. Vid restaurang Tusen slingrar finns en kortbana där man kan ta en paus medan de små cyklar runt, runt, runt slingan. Därefter slingrar sig leden vidare ner på berget, ner in i björkskogen med flera parkeringsfickor där du kan hämta andan, ta en semesterbild eller vänta in sällskapet.

 

Kortbanan vid Tusen. 
 

Full fart i björkskogen.

 

Ligger farten och träningen mer i fokus så kan du trampa på direkt från toppen för att bättre använda gravitationen och accelerationen i kurvorna. Ta i lite extra på mellanpartierna så kommer du både snabbare och högre upp i kurvorna. Det går bara inte att missa det sköna flytet, eller ”flowet” som det heter i cykelvärlden. Cykellederna är en del i en större och mer långsiktig plan för Ramundbergets cykelpark, för att erbjuda fler upplevelser på fjället.

 

Ulf Olofsson på Trail Solution är skaparen av den nya maskingrävda leden. 

 

Relaterade länkar:

Fjällturen 201- Sveriges vackraste cykellop

Paket och erbjudanden på boende.

 

 


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012