Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

Banbeskrivning av Ramundbergets flow trail

Ramundbergets liftburna äventyr är en grön maskingrävd cykelled, det vill säga med den enklaste svårighetsgraden inom världen för terrängcykling utför. Från toppen av Ramundberget till dalen passerar du 4 kilometer härlig fjällmiljö och 275 höjdmeter. 

Leden börjar direkt bredvid toppstationen för Fjällgårdsbanan. Dess tydligaste karaktärsdrag är flyt! Med böljande svängar och relativt lite stökiga stenar och rötter är målet att hitta det bästa "flowet" i banan. Utmana dig själv för varje gång - det perfekta flytet finns där. För den som har vanan inne att cykla i terräng, bjuder leden på minimalt med trampande då det går lätt utför hela vägen och lite bromsande då lutningen är måttlig hela vägen ner. För den som åker första gången blir det naturligtvis något mer bromsande och mer trampande i början. 

 

Inledningsvis slingrar sig leden ner för kalfjället med storslagen utsikt över Helags och Skarsfjället, via restaurang Tusen för den som vill ha en tidigt stopp. Restaurangen är öppen hela sommaren och alla dagar som liften går på hösten. Tusen är den första rastplatsen av åtta längs leden, här finns också en kort cykelbana och liten lekplats för de yngre. Övriga rastplatser är antingen intill sevärdheter som fina vyer eller roliga stopp i Mickelinas värld, så som Mickelinas kåta, linbanan, "slått" eller det stora vattenfallet på Kvarnbäcken - allt för att turen ska bli ett roligt äventyr för alla åldrar.

 

Från restaurang Tusen fortsätter leden vidare ner genom fjällbjörkarna, fortfarande i böljande terräng. Bitvis bryts ledens naturliga underlag av med byggda träbroar över vattendrag och myrar. Även broarna har byggds för att passa in i det flyt som karaktäriserar hela leden. Längre ner mot dalen ändrar fjällsluttningen karaktär och blir brantare. Fortfarande är leden lätt och graderas till grön i svårighetsgrad, för de mer försiktiga åkarna rekommenderar vi att bromsa lite mer mot slutet. Även om sluttningen är brantare så behåller leden sin lagom lätta lutning genom att i högre grad göra slag som bryts av med något skarpare kurvor. 

 

God tur!

 

Cykel från Topsport

Cykeln hyr du på Topsport i Ramundberget eller Funäsdalen för bästa upplevelsen. Fråga gärna personalen om tips på turer, både vid vägs ände och nästgårds. Se priser

 

Relaterade länkar:

Erbjudande: Cykla i fjällen med två övernattningar.

Se alla paket och erbjudanden.

Priser och öppettider för Fjällgårdsbanan i Ramundberget.

Topsports uthyrning med cykel, kanot och övrig utrustning.

 

 

 


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012