Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

Karta över flowtrail och stigcykling

Ramundbergets cykelpark erbjuder både maskingrävd cykling och naturlig stigcykling. Det liftburna äventyret bygger på gröna och blå maskingrävda svängar, samt mer avancerade naturstigar med mer klurig cykling. 

 

Karta Ramundbergets cykelpark

 

Den sköna gröna

Den mest populära gröna maskingrävda cykelleden från toppen av berget är den enklaste svårighetsgraden inom världen för terrängcykling utför. Dess tydligaste karaktärsdrag är flyt! Från toppen av Ramundberget till dalen passerar du 4 kilometer härlig fjällmiljö och 275 höjdmeter. 

 

Flowtrailleden börjar direkt bredvid toppstationen för Fjällgårdsbanan. Med böljande svängar och relativt lite stökiga stenar och rötter är målet att hitta det bästa "flowet" i banan. Utmana dig själv för varje gång - det perfekta flytet finns där. För den som har vanan inne att cykla i terräng, bjuder leden på minimalt med trampande då det går lätt utför hela vägen och lite bromsande då lutningen är måttlig hela vägen ner. För den som åker första gången blir det naturligtvis något mer bromsande och mer trampande i början. 

 

Kortbana med rastplats vid Tusen

Inledningsvis slingrar sig leden ner för kalfjället med storslagen utsikt över Helags och Skarsfjället, via landmärket restaurang Tusen där det finns bänkar för att äta matsäck eller njuta av utsikten. Tusen är den första rastplatsen av åtta längs leden, här finns en kort cykelbana där man kan cykla runt runt och njuta av vyerna. Här finns också liten lekplats för de yngre.

 

Övriga rastplatser är antingen intill sevärdheter som fina vyer eller roliga stopp i Mickelinas värld, så som Mickelinas kåta, linbanan, "slått" eller det stora vattenfallet på Kvarnbäcken - allt för att turen ska bli ett roligt äventyr för alla åldrar.

 

Från restaurang Tusen fortsätter leden vidare ner genom fjällbjörkarna, fortfarande i böljande terräng. Bitvis bryts ledens naturliga underlag av med byggda träbroar över vattendrag och myrar. Även broarna har byggds för att passa in i det flyt som karaktäriserar hela leden. Längre ner mot dalen ändrar fjällsluttningen karaktär och blir brantare. Fortfarande är leden lätt och graderas till grön i svårighetsgrad, för de mer försiktiga åkarna rekommenderar vi att bromsa lite mer mot slutet. Även om sluttningen är brantare så behåller leden sin lagom lätta lutning genom att i högre grad göra slag som bryts av med något skarpare kurvor. 

 

God tur!

 

Cykel från Topsport

Cykeln hyr du på Topsport i Ramundberget eller Funäsdalen för bästa upplevelsen. Fråga gärna personalen om tips på turer, både vid vägs ände och nästgårds. Se priser

 

Relaterade länkar:

Erbjudande: Cykla i fjällen med två övernattningar.

Se alla paket och erbjudanden.

Priser och öppettider för Fjällgårdsbanan i Ramundberget.

Topsports uthyrning med cykel, kanot och övrig utrustning.

 


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012