Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
 
 

MTB-camp för tjejer 4-8 september 

Spräng gränser och bli modigare, tuffare och gladare på din cykel. Helena Sjödahl och Louise Östberg bjuder in till en lärorik, rolig och äventyrlig helg för tjejer på MTB. Lägret riktar sig både till dig som nyss börjat cykla MTB och vill utveckla dina färdigheter, såväl som till dig med större cykelvana som vill ta din cykling till nästa nivå.

 

I paketet ingår;

-Boende i 4-6 bäddslägenhet tillsammans med cykelkompisarna.

-4 Frukostbuffé

-4 luncher (matpaket eller lunchbuffé)

-3 enklare rejäla middagar och en 3-rätters avslutningsmiddag.

-Guidad cykling i fyra dagar

-Ett längre mekpass

-En cykelvårdsclinic

-Tillgång till pool och gym

-Biljett linbana

Pris: 5900 kr för vuxen.

 

Vad kommer vi göra?

Ramundberget ligger i Funäsfjällen som har Sveriges bästa fjällcykling. Med över 450 km cykelleder finns det något för alla cyklister. Under helgen cyklar vi i fjällmiljö med milsvid utsikt på flowiga single tracks såväl som på breda skogsstigar. Om vädret är med oss så gör vi även en tur till Helags fjällstation eller till vackra rullstensåsen Hulkendurrie.

 

Vi kommer att avverka ca 3-4 mil per dag i fjällterräng, i ett tempo som anpassas efter gruppen.  Med flera ledare och en liten grupp så har vi goda möjligheter att dela upp gruppen efter förmåga och önskemål. Vi kommer att erbjuda en cykelvårdsclinic och ett mekpass såväl som teknikpass både på platt mark och i Ramundbergets nya fina liftburna cykelled utför fjället.

 

Lär dig ta hand om din cykel
Under campen lär du dig allt du behöver veta om hur du på bästa sätt tar hand om din cykel och löser enklare problem både hemma och ute i terräng. Du får även möjlighet att meka med din egen cykel, vilket ger mer självförtroende i ditt cykelliv - cyklingen blir ju faktiskt roligare om du har koll på delar, underhåll och reparation.

 

På cykeln

Du får lära dig allt från grundinställningar till balans, position och energibesparing. Även hur du undviker skador på dig själv och cykeln, samt teknisk cykling som hur du bäst tar dig ner för branter och uppför stigningar. Allt med stor cykelglädje och många skratt!

 

Louise 


Campets ledare

Helena Sjödahl är pedagogen och mtb-älskaren som startat eget företag med fokus på mtbkurser och har som mål att få fler tjejer att trivas och utmana sig på cykeln. Helena har en förkärlek till enduromtb där man cyklar på tid nedför men gillar också att utmana sig i traillöpning och multisport. Utöver teknikkurserna är Helena ambassadör för Specialized Concept Store och leder gruppturer för tjejer på Göteborgs bästa stigar under vår, sommar och höst.

 

Louise Östberg är vardagsäventyraren som bytt ekorrhjulstillvaron, i ett karriärsliv i Stockholm, mot en lugnare fjälltillvaro. Certifierad enligt fjälledarnormen och MTB-ledare med Funäsfjällen som hemmacykelområde. Hon guidar dig till de bästa stigarna och finaste upplevelserna.

 

Helena

 

Program

 

Onsdag:

Ankomst under eftermiddagen. Gemensam middag på restaurang Mor Britas på Fjällgården i Ramundberget. Vi lär känna varandra och går igenom helgens turer, förkunskaper och förväntningar.

 

Torsdag:

Gemensam frukost på Fjällgården innan dagens cykelpass. Vi börjar med att gå igenom inställningar på cykeln och vad som kan vara bra att ha med på turen. Förmiddagen ägnar vi åt att öva teknik i Ramundbergets Skills Area och cykla en kortare tur kring Ramundberget.

Vi äter en riklig buffélunch på hotellet och efter lunch cyklar vi en längre tur som utmanar oss att testa det vi övat på under förmiddagen.

Vi cyklar på smala stigar, spänger, över vattendrag och uppförs såväl som utförs. Efter turen väntar en cykelvårdsclinic då Helena lär oss ta hand om våra cyklar på bästa sätt.

 

Fredag:

Idag ägnas dagen åt cykling i Ramundbergets nya fina liftburna cykelleder och cykling i närområdet kring Ramundberget. Vi lär oss hantera cykeln utförs, i mindre drop och i flowiga kurvor.

Under fredagen har vi även en mek-clinic där du får meka med din egen cykel, för att bli trygg med att kunna fixa problem som kan uppstå. Du lär dig byta slang och däck, laga kedjebrott, byta växelöra och det finns mer att lära för den som önskar. 

 

Lördag:

Idag gör vi en långcykling till någon av områdets allra finaste turer, antingen till Helags fjällstation tur och retur eller längs vackra rullstensåsen Hulkendurrie.

Vi väljer väg efter väder och förmåga och njuter av en långtur i riktiga fjäll. Vi tar med oss lunch och äter den ute på fjället.

Cyklar vi till Helags fjällstation kan vi njuta av en nygräddad frasvåffla till utsikten över glaciären och tar vi leden mot Hulkedurrie pausar vi längs Ljungans stränder. Detta är höjdpunkten på helgen!

 

Söndag:

Idag står en kortare, men lika vacker och lika utmanande, fjällcykeltur på programmet på lägrets sista dag. Vi väljer tur efter väder och ork och avslutar lägret kring lunch.

 

* all planering är preliminär och anpassas efter rådande väder och förhållanden.

 

 

 

Hyr årets modell av MTB

 

Om du inte har en egen cykel så finns det möjlighet att hyra. Topsport hyr ut 2019 års modeller av Scott och LaPierre Bikes. Både fulldämpade och hardtail i olika storlekar. Boka via Topsports bokning på telefon 0684-214 35

 

Bokning och mer info 

 

Boka på bokning@ramundberget.se eller telefon 0684-66 88 88. 

För ytterligare information eller frågor kontakta bokningen eller

Louise på 070-633 20 11 samt louise@smaideer.se per mail.


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012