Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

MTB familjeläger 21-25 juli 

Upplev fantastisk fjällcykling tillsammans med dina nära och kära. Häng med på ett MTB-läger som riktar sig till vuxna med barn i åldrarna 9-15 år - med dottern, son, barnbarnet eller syskonbarnen. Vi välkomnar både er som nyss börjat cykla MTB och vill utveckla era färdigheter, såväl som er som har större cykelvana och som vill ta cyklingen till nästa nivå.

 

I paketet ingår;

-Boende i 4-6 bäddslägenhet tillsammans med cykelkompisarna.

-4 Frukostbuffé

-4 luncher(matpaket eller lunchbuffé)

-3 enklare med rejäla middagar och en 3-rätters avslutningsmiddag.

-Guidad cykling

-Ett längre mekpass

-En cykelvårdsclinic

-Tillgång till pool och gym

-Biljett linbana

Pris: 5900 kr för vuxen, 4900 kr för barn och ungdom.

 

Oliver

 

Vad kommer vi göra?

Ramundberget ligger i Funäsfjällen som har Sveriges bästa fjällcykling. Med över 450 km cykelleder finns det något för alla cyklister.

 

Under dagarna i Ramundberget cyklar vi i fjällmiljö med milsvid utsikt på flowiga single tracks såväl som på breda skogsstigar. Om vädret är med oss så gör vi även en eller flera långturer med medhavd lunch.

En del turer cyklar barn och ungdomar tillsammans med vuxna. Andra turer har vi möjlighet att dela upp gruppen i mindre grupper när några vill cykla mer tekniskt i högre tempo och andra vill cykla i lugnare fart på enklare stigar. Vi kommer även att erbjuda aktiviteter som inte är på cykeln som t.ex. studsmatta, poolbad och bad i Ljusnan.  

 

En eftermiddag under veckan finns det möjlighet att åka vi till Funäsdalen och klättra Via Ferrata uppför Funäsdalsberget.

 

Med flera ledare och en liten grupp så har vi goda möjligheter att dela upp gruppen efter förmåga och önskemål. Vi kommer att erbjuda en cykelvårdsclinic och ett mekpass såväl som teknikpass både på platt mark och i Ramundbergets nya fina liftburna cykelled utför fjället.

 

Lär dig ta hand om din cykel
Under campen lär du dig allt du behöver veta om hur du på bästa sätt tar hand om din cykel och löser enklare problem både hemma och ute i terräng. Du får även möjlighet att meka med din egen cykel, vilket ger mer självförtroende i ditt cykelliv - cyklingen blir ju faktiskt roligare om du har koll på delar, underhåll och reparation.

 

På cykeln

Du får lära dig allt från grundinställningar till balans, position och energibesparing. Även hur du undviker skador på dig själv och cykeln, samt teknisk cykling som hur du bäst tar dig ner för branter och uppför stigningar. Allt med stor cykelglädje och många skratt!

 

Louise 

 

Våra ledare är både vassa cyklister, tekniska pedagoger och riktigt duktiga med barn och ungdomar. Tillsammans upplever vi fjället med MTB!

 

Dina ledare
Victor Göransson är västgöten som lämnat slätten för att kunna njuta av den fantastiska naturen i Härjedalen. Cykel, snowboard och fika är tre nyckelord som mycket kretsar kring för Victor. Jobbar på Topsport i Ramundberget med allt som hör cyklingen till och däremellan ses han frekvent jobbandes på att ta sig snabbare fram på de lokala lederna. Victor tävlar även i Sweden Enduro Series.

 

Louise Östberg är vardagsäventyraren som bytt ekorrhjulstillvaron, i ett karriärsliv i Stockholm, mot en lugnare fjälltillvaro. Certifierad enligt fjälledarnormen och MTB-ledare med Funäsfjällen som hemmacykelområde. Hon guidar dig till de bästa stigarna och finaste upplevelserna.

 

Oliver Östberg är vår assisterande guide under helgen. Han är 15 åringen som tävlar i både freeride på skidor och enduro på cykel. Han älskar att lära barn och ungdomar att utmana sig själva på cykeln. Och han visar gärna sina favorittricks.

Victor

 

 

Program

 

Söndag:

Ankomst under eftermiddagen. Gemensam middag på restaurang Mor Britas på Fjällgården i Ramundberget. Vi lär känna varandra och går igenom helgens turer, förkunskaper och förväntningar.

 

Måndag:

Gemensam frukost på Fjällgården innan dagens cykelpass.

Vi börjar med att gå igenom inställningar på cykeln och vad som kan vara bra att ha med på turen.

Förmiddagen ägnar vi åt att öva teknik i Ramundbergets Skills Area och cykla en kortare tur kring Ramundberget.

Vi äter en riklig buffélunch på hotellet och efter lunch delar vi upp oss i en lugnare och en snabbare grupp och cyklar en kortare eller längre tur i fjällterräng.

Vi utmanar oss att testa det vi övat på under förmiddagen, cyklar på smala stigar, spänger, över vattendrag och uppförs såväl som utförs.

 

Tisdag:

Idag ägnas dagen åt cykling i Ramundbergets nya fina liftburna cykelleder och cykling i närområdet kring Ramundberget. Vi lär oss hantera cykeln utförs, i drop och i flowiga kurvor.

Under tisdagen har vi även en mek-clinic där du får meka med din egen cykel, för att bli trygg med att kunna fixa problem som kan uppstå. Du lär dig byta slang och däck, laga kedjebrott, byta växelöra och det finns mer att lära för den som önskar. 

 

Onsdag:

Idag gör vi en långcykling i riktig fjällterräng. Om vädret och orken är med oss så cyklar vi hela vägen till Helags fjällstation. Vi tar med oss lunch och äter den ute på fjället. Vi delar upp gruppen efter förmåga vilket betyder att vi kan cykla olika långt och olika fort men ändå starta och sluta på samma plats.

 

Torsdag:

Idag står en kortare, men lika vacker och lika utmanande, fjällcykeltur på programmet på lägrets sista dag. Vi väljer tur efter väder och ork och avslutar lägret kring lunch.

 

* all planering är preliminär och anpassas efter rådande väder och förhållanden.

 

 

 

Plats 
Fjällgården i Ramundberget www.ramundberget.se  

 

Hyr årets modell av MTB

Om du inte har en egen cykel så finns det möjlighet att hyra. Topsport hyr ut 2019 års modeller av Scott och LaPierre Bikes. Både fulldämpade och hardtail i olika storlekar. Boka via Topsports bokning på telefon 0684-214 35

 

Bokning och mer info 

Boka på bokning@ramundberget.se eller telefon 0684-66 88 88. 

För ytterligare information eller frågor kontakta bokningen eller Louise på 070-633 20 11 samt louise@smaideer.se per mail.

 

Välkommen på några spännande, utvecklande och framförallt väldigt roliga dagar!

 


Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00

Ring

Ring oss på 0684-66 88 00

Bokningsvillkor

» Bokningsvillkor


Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012