Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!
 
 

Offpiståkning för alla smaker

Offpiståkning är för många det där extra som gör fjällupplevelsen så mycket bättre. I Ramundberget finns det offpist för alla smaker. Kalfjället ger närmast obegränsade möjligheter och skogen är inte till för att skilja backarna åt. Så länge vi behandlar terrängen med respekt och tar eget ansvar!

 
Offpisten är en del av det som gör Ramundberget unikt. Snön är mjuk och faller ofta i rikliga mängder. Det ger fantastisk och omväxlande åkning, både i skogen och på kalfjället. Brantare utmaningar i Osthang, snällare i Skars, och många varianter däremellan.

Åkningen i Osthang har de senaste åren fått ett extra lyft med glesare skog och mer yta att åka på. Vi erbjuder även toppturer och guidade aktiviteter med utgångspunkt från Topsport i Ramundberget. Här kan du också ta chansen att pröva de senaste offpistskidorna, som är bredare och har rocker – omvänt spann vilket gör att de lättare flyter ovanpå snön. Du kan självklart också hyra den utrustning du behöver på Topsports i Ramundberget och Funäsdalen.

Säkerheten främst och ha stenkoll på lavinprognosen!

Ramundbergets skidområde sträcker sig mellan nedfarterna Korkskruven i väster till Svarte Petter i öster. Inom skidområdet jobbar Ramundberget för att göra offpiståkningen så säker som möjligt. Om vi bedömer en uppenbar lavinrisk inom ett område försöker vi i första hand bekämpa. Om vi trots åtgärder inte kan bedöma lavinrisken som liten stängs aktuell nedfart eller område av.

 

Utanför skidområdet sker åkning på eget ansvar. Här ber vi alla offpiståkare följa lavinprognoser.se som dagligen rapporterar observationer och ger rekommendationer. För att förtydliga vart gränsen för skidområdet går har Ramundberget spärrat av med rep bortanför Osthang, mot den så kallade grytan. Inom avspärrningen finns en gate med en informationstavla från Naturvårdsverket gällande åkning i okontrollerad terräng. Här ges även råd om vad man bör tänka på gällande larmnummer, utrustning och agerande. 

 

Alla åkare har ett eget ansvar och måste ha i åtanke att offpiståkning alltid innebär en risk. Även om risken för laviner bedöms som liten kan en åkare orsaka att snö kommer i rörelse, det vill säga utlösa mindre laviner. Utanför markerade pister kan även hinder förekomma som inte är markerade

 

Lavinprognoser.se drivs av Naturvårdsverket. Datainsamlingen till prognoserna görs i samarbete med en rad aktörer i svenska fjällvärlden och med andra myndigheter.


Boka Online

Klicka här

Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012