Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

Draghunds-vm 11-14 mars 2021

VM i sprint-, medel- och långdistans avgörs samtidigt World Sleddog Association, WSA, beslutade på sin årskongress i Tyskland att tilldela Sverige och Ramundberget VM 2021. För första gången kommer samtliga discipliner att avgöras under samma vecka. Det vill säga sprint, medeldistans och långdistans. Detta betyder att banorna kommer vara mellan 5 km till 250 km.

 

 

TRE HEAT AVGÖR

VM pågår under tre dagar, ett heat per dag. Snabbaste tiden efter dag 1 går ut först dag 2, sedan startar efterföljande spann med 1 eller 2 minuters mellanrum. Snabbaste totaltiden i respektive klass efter tre dagar vinner VM.

 

 

OM DRAGHUNDSPORT

Att använda hundar för drag har gamla anor. Under guldruschens glada dagar i Alaska var draghundstävlingar mycket populära.

I Norden har vi också en lång tradition när det gäller att köra och tävla med draghundar och under senare tid har det vuxit till en stor sport. I Sverige tävlade vi med draghundar redan på 1930-talet. Draghundsporten delas upp i två olika stilar: nordisk stil (skidor och pulka) och slädhundsstil.

 

 


Boka Online

Klicka här

Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012