Matgäster som äter på Mor Britas restaurang

Mor Britas vällagad mat i rogivande miljö

I Mor Britas restaurang i hotell Fjällgården serveras frukost, lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker.

 


NOTERA:
Tisdagen den 1a augusti serveras inte à la carte menyn utan den enklare menyn.

Är det fullbokat kan du ställa dig på väntelista och önska tid, det görs här via bordsbokningen on-line. Vi kontaktar dig om din önskade tid blir tillgänglig.

 

Mor Britas anno 1936

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Brita Norbergs gästfrihet och omtanke svävar över köket än idag. Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök och våra råvaror kommer från lokala leverantörer.

 

Restaurang Mor Britas 

E-post: restaurang.morbritas@ramundberget.se 

18 - 20 augusti
Fredag - söndag

Lunch 11:30 - 14:00
Fika 10:00 - 16:00

25 - 27 augusti
Fredag - söndag

Lunch 11:30 - 14:00
Fika 10:00 - 16:00



 

 

  På sommaren

 

Frukost 

Vid frukosten serveras en stor buffé med lokal chark och ost utöver era dagliga favoriter. Frukostpåse kan beställas i restaurangen kvällen innan. 

 

Lunch

Till lunch erbjuds det en husmanskostbuffé, dagligen finns det en kötträtt och en fiskrätt samt ett vegetariskt alternativ, ett stort salladsbord, nybakat bröd och kaffe.

 


Middag 


Tisdag-lördag erbjuds en à la carte meny inspirerad av härjedalska smaker. Söndag och måndag erbjuds en enklare meny.

Önskar ni vin till maten rekommenderar vi passande vin från Mor Britas egna vinkällare.

 

På vintern

På hotell Fjällgården ingår halvpension som består av en frukostbuffé och 3-rättersmiddag på Mor Britas.

Frukost serveras dagligen i Mor Britas restaurang inne på hotell Fjällgården mellan kl. 7.00-9.30 och behöver inte förbokas. Middagens meny är inspirerad av härjedalska smaker och det finns alltid ett rekommenderat vinpaket från Mor Britas egna vinkällare att välja till. För barn upp till 17 år ingår det en enklare 2-rättersmiddag. 


Ni kommer att bli tilldelade en tid för er middag, önskar ni ändra den tiden kan ni kontakta restaurangen på restaurang.morbritas@ramundberget.se eller prata med hovmästaren. Ni kan också boka tid via bordsbokningen på hemsidan och skriva i meddelandefältet att ni är boende på hotellet.

 

Exempel på meny en vintervecka

Förrätt, varmrätt och dessert

Söndag

Gravad Regnbåge, Senap, Kavring
Lamm, Gräddstuvad Kål, Brysselkål
Hjortronsoppa, Mandelbiskvi, Vaniljglass

Måndag

Gravad Ko, Färskost, Salta Lingon, Kålrabbi
Fläsk, Västerbotten, Potatis, Cider
Långfilsparfait, Palsternacka, Nypon

Tisdag

Brunkrabba, Consommé, Gurka
Stekt Tupp, Bönragu, Lagrad Ost
Brödpudding, Romrussin

Onsdag

Saltbakade Betor, Getost, Spenat, Mandel
Hjort, Rödkål, Port
Munkar, Äpple, Kanel

Torsdag

Tartar på Älg, Purjolök, Syrad Grädde, Ost, Rom
Regnbåge, Spetskål, Gulbetor, Sherrysås
Blötkaka, Hjortron,  Svarta Vinbär, Vaniljglass

Fredag

Bakad Torsk, Trattkantarell, Lardo
Ren(Jillie), Rotselleri, Enbär, Rödvinssås
Äppelkaka, Calvadosgrädde, Vinteräpple

Lördag

Halstrad Pilgrimsmussla, Rostad Blomkål, Hummerskum
Ko från Flon, Kålrot, Märgsky
Clafoutis, Körsbär