Matgäster som äter på Mor Britas restaurang

Mor Britas vällagad mat i rogivande miljö

I Mor Britas restaurang i hotell Fjällgården serveras frukost med bredd, vällagad lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker.

 

 

Mor Britas anno 1936

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Brita Norbergs gästfrihet och omtanke svävar över köket än idag. Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök och våra råvaror kommer från lokala leverantörer.

 

Öppettider Mor Britas 

E-post: restaurang.morbritas@ramundberget.se 

5 mars - 16 april

07:00–10:30 

(frukost serveras till 09:30)
14:00–22:00

 

 

  

 

Furkost serveras dagligen 07:00-9:30

Vid frukosten serveras en stor buffé med lokal chark och ost utöver era dagliga favoriter. Frukostpåse kan beställas i restaurangen kvällen innan. 

 


Middag serveras 17:30 - 
På kvällen erbjuds en trerätters Fjällgårdsmeny och en tvårättersbuffé för de yngre gästerna.

Här hittar ni Fjällgårdsmenyn för jämna veckor.
Här hittar ni Fjällgårdsmenyn för udda veckor.

Kvällens meny sitter även uppsatt inne på Restaurang Mor Britas.

 

Till Fjällgårdsmenyn finns det alltid ett vinpaket med utvalda viner från Mor Britas egna vinkällare.

Boende på Fjällgården kan boka middagstid via "bordsbokningen" nedan och skriv då i meddelandefältet att ni är boende på hotellet. Ni blir annars tilldelad en middagstid. Det går även bra att maila till restaurang.morbritas@ramundberget.se, vi gör vårt bästa för att tillmötesgå era önskemål.

Glöm inte att anmäla allergier i god tid, vi kan inte garantera att vi kan tillgodose er om det anmäls direkt på plats. 

 

Boka bord

Bordsbokning är möjlig två månader innan aktuellt datum. Är det fullbokat kan du ställa dig på väntelistan och önska tid, det görs också via bordsbokningen här nedan. Vi kontaktar dig om din önskade tid blir tillgänglig.