Matgäster som äter på Mor Britas restaurang

Mor Britas vällagad mat i rogivande miljö

I Mor Britas restaurang i hotell Fjällgården serveras frukost med bredd, vällagad lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker. Restaurangen har fullständiga rättigheter. Den egna vinkällaren gör att det alltid finns ett särskilt utvalt dryckespaket som passar kvällens meny.

 

Alla är välkomna

Alla gäster i Ramundberget är varmt välkomna till Mor Britas restaurang. Även våra fyrbenta gäster kommer att vara tillåtna att besöka restaurangen fr o m sommaren 2022. 

 

Mor Britas

Vi serverar frukost 8.00 - 9.30, lunchbuffé 11.30 - 14.00 och à la carte-middag från kl 18.00. På söndagar serveras en enklare meny, dock med samma höga kvalitet som alltid.

Däremellan har vi öppet för fika, dryck och enklare mat.

Sommar 2022  
30 jun - 27 aug

08:00 - 21:00            

 

Boka bord

Bordsbokning är möjlig två månad innan aktuellt datum, kvällsrestaurangen är öppen till den 27 augusti. Är det fullbokat kan du ställa dig på väntelistan och önska tid, det görs också via bordsbokningen här nedan. Vi kontaktar dig om din önskade tid blir tillgänglig.

 

 

Aktuell meny uppdateras

Förrätter fr. 140kr

Huvudrätter fr. 260kr

Efterrätter fr. 130kr

Med reservation för förändringar.

 

 

För boende på hotell Fjällgården vintertid

Frukost serveras i restaurangen kl. 7-9.30. 

Frukostpåse kan beställas i restaurangen kvällen innan. 

På middagen blir ni tilldelade en sittning. Har ni önskemål gällande det, vänligen prata med hovmästaren vid ankomst, alternativt maila till restaurang.morbritas@ramundberget.se

 

Mor Britas anno 1936

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Brita Norbergs gästfrihet och omtanke svävar över köket än idag.

Vid frukosten serveras buffé. På lunchen dukas upp till välsmakande husmanskost. Välj mellan två rätter, soppa och ett stort salladsbord. På kvällen erbjuds vintertid en trerätters Fjällgårdsmeny och en tvårättersbuffé för de yngre gästerna. Sommartid erbjuds á la carte.

Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök och våra råvaror kommer från lokala leverantörer.