Familj cyklar på fjället  i Ramundberg

Stigcykling

Älskar du stigcykling? Här i Ramundberget och runtom i Funäsfjällen finns det fin cykling även bortanför vår cykelpark.

Med utgångspunkt från Ramundberget kan ni ta er till ett antal av Funäsfjälllens finaste cykelstigar, till exempel Klinkenrundan och Fålåtjärnsrundan. Det går även bra att ta liften upp till Tusenslingan ovan trädgränsen eller cykla dit från Ramundbergets bykärna.

Det krävs ett ledkort för att cykla på lederna utanför Ramundbergets cykelpark, ledkortet heter Fjällpass cykel. Information om öppna leder och hur man köper Fjällpass cykel hittar ni i appen Spår & Leder Funäsfjällen.

Cykla INTE på stängda leder då de går genom känsliga renkalvningsområden och jaktområden. För att läsa vidare om Funäsfjällens stigcykling går du in på Destination Funäsfjällens hemsida. 

Fjällcykling är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen på! MEN kom ihåg att du delar naturen med andra djur och människor. Visa därför alltid hänsyn och välj stigar efter säsong, väder och lokala förutsättningar.

 

 Tusenslingan
En vacker crosscountryled på kalfjället för alla åldrar, leden går förbi kvarnbäckstjärnen där du kan ta ett dopp. 

 Kvarnbäcksleden
En kombinerad vandrings-och cykelled med milslånga vyer. En liten ansträngning för att ta sig upp mot Osthangstoppen och sedan väntar en härlig stig som slutar utför förbi Osthangsklippan.

 Klinkenturen
Klinkenturen är en del av Funäsfjällens ledsystem och är ca 1,2 mil lång, den startar vid bron över Ljusnan och fortsätter genom dalgången. En lätt cykelled med inslag av några lite trixigare partier. Turens underlag är en blandning av motionsspår, stigar, och grusväg.

 4Motion
En asfalterad, bilfri sträcka som delas med rullskidåkare. Leden är en del av Funäsfjällens ledsystem och bjuder på många fina vyer genom dalgången. Den går till Bruksvallarna, därifrån kan man till exempel fortsätta upp på Mittåkläppsspåret, enkel väg är 4motion 8 km lång.