Familj cyklar på fjället  i Ramundberg

Stig- och ledcykling

Ramundberget har något för alla cykelintresserade. Här finns många cykelleder och stigar att upptäcka bortom vår cykelpark.

Runt Ramundberget finns lättillgängliga cykelleder och stigar i olika svårighetsgrad att upptäcka fjällvärlden på. För att snabbt komma till vyerna över trädgränsen är det enkelt att ta liften, Fjällgårdsbanan, upp och trampa direkt ut på fjället. Det går även bra att börja direkt från dalen vid Ramundbergets bykärna.

Fjällcykling är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen på. Kom ihåg att du delar naturen med andra djur och människor. Visa därför alltid hänsyn och välj stigar efter säsong, väder och lokala förutsättningar.

Stigcykling i Ramundberget är både roligt och varierande med bergets skiftande natur. Här finns breda maskingrävda cykelleder och motionsspår, branta och flackare turer, orörda stökiga stigar med utmanande rötter och stenar, samt ett asfalterat kuperat motionsspår mellan Ramundberget och Bruksvallarna. Crosscountry och stigcykling är en typ av cykling som gör att du behöver trampa själv, till skillnad mot flowtrail där fokus ligger på att få ett flyt nedåt. Crosscountry och stigcykellederna är sällan maskingrävda utan naturliga stigar.