Snowboardbutiken i Osthang Ramundberget

Osthang

Osthang i Ramundberget är Funäsfjällens enda snowboardbutik. Här finns brädor, skidor och kläder, tillverkade av åkare för åkare. I butiken möter du en unik gemenskap och här finns också ett café för energipåfyllning.

Osthangs butik och café ligger i området Osthang strax öster om Ramundbergets bykärna. Det här är inte vilken butik som helst, det är butiken för dig som gillar att ta åkningen till nästa nivå, i pisten, offpisten, parken och på toppturen. Utanför butiken finns gott om parkeringar och ett grillhus.

Du kan börja din dag och parkera vid butiken eller ta dig dit i skidsystemet från Fjällgårdstorget i Ramundberget, ta Fjällgårdsbanan upp på fjället och snedda över systemet till Osthang, puderområdet i öst.

Skidområdet Osthang har läge varit en favorit bland seriösa friåkare och har en skön blandning av fjällbjörkskog, rännor och raviner. Några av åken har blivit klassiker med åren som den dubbelsvarta pisten Svarte Petter.

I butiken säljs snowboards, skidor och kläder, profilkläder och accessoarer för åkare som gillar lössnö, björkskog, höga fjäll och bryr sig om miljön. Varumärken som finns i butiken är Icelantic, Lib tech, Gnu, Jones Dinosaurs will die, Rome.

Teamet på plats är frikostiga med åktips och anekdoter, gärna över en kopp kaffe och skön musik. Flertalet arrangerade turer utgår också härifrån, som Early bird och Antipist.

Missa inga äventyr, håll utkik på Instagramkontot @therealosthang – och när det snöat öppnar liften extra tidigt, Early bird,  för alla som älskar orörd snö.

 

ÖPPETTIDER:

 

Osthang

Butik

 
Välkomna 21 december 2024