Cykling med vyer och flyt

Upplev Ramundbergets cykelpark med milsvida vyer över fjällvärlden och skönt flyt nedför berget. Här finns det något för alla som gillar cykling, oavsett om det är liftburen mountainbikecykling, stigcykling, flowtrial eller enduro.

I Ramundberget har du nära till fjällcykling med variation. Här rullar du direkt ut på leden från boendet eller parkeringen i dalen. Med Fjällgårdstorget som utgångspunkt, tar du enkelt stolsliften Fjällgårdsbanan upp. Njut sedan av det perfekta flytet ner i flowtrailen eller trampa rakt ut på fjället på vackra stigar i varierande svårighetsgrader.

Ta gärna en paus på Fjällgårdstorget. Där finns en pumptrack och en teknikbana för stora och små cyklister att utvecklas i tillsammans.

Flowtrail

Ramundbergets drygt fyra kilometer liftburna flowtrail passar för både nybörjare och experter. Ta liften upp och cykla ner i ett tempo som passar just dig. Den gröna leden har blå avstickare som är mer avancerade och också gör turen ner lite längre.

Teknikområde

Öva på balans och teknik i skills area på Fjällgårdstorget. Här kan du träna på att cykla på spång och stökiga underlag vilket är både kul och nyttigt för att bli ännu tryggare och gladare på cykeln. Teknikbana är populär bland alla cykelgäster.

Pumptrack

Pumptracken på Fjällgårdstorget är en favorit bland stora och små cyklister. Banan är byggd för att ”pumpa sig” runt genom att teknisk styra hastighet och balans med hjälp av farten från kurvor och kullar. Här kan man hänga länge och utmana sig själv och varandra.

Stigcykling

Runt Ramundberget finns massor av fina leder och stigar som passar bra att cykla på. Det går att ta liften upp och trampa direkt ut på fjället, eller börja turen från Fjällgårdstorget i dalen. Kom in i Topsport-butiken och fråga så berättar de gärna om guldkornen. Ramundberget är en del av Funäsfjällens ledsystem, med över 300 kilometer cykelleder att upptäcka. Kom ihåg att vissa stigar delas med vandrare. Ta det lugnt och visa hänsyn.

After bike

En skön cykeldag bör avrundas på ett lika skönt sätt. Njut av en glass i solen eller något gott att dricka inne på restaurang Mor Britas eller ute på verandan. På torget, med skills area och pumptrack alldeles intill, finns stora möjligheter till ett skönt häng.