Vägen till Ramundberget

Hitta till oss i Ramundberget

Till Ramundberget tar du dig med bil, buss, flyg, eller tåg med transfer. På plats finns allt du behöver nära och det är gångavstånd från de flesta boenden i området.

Ramundberget ligger vackert beläget i västra Härjedalen vid vägens ände. Vi finns mitt i den riktiga fjällvärlden, två mil från norska gränsen och 750 meter över havet. De flesta kör bil för att komma hit men det går också utmärkt att åka buss. Närmaste flygplats finns i Röros i Norge, samt flygplatser i Sveg och Östersund, med transfermöjligheter till Ramundberget.

 

Med bil

Avstånd

2 mil ・ Funäsdalen 

9 mil ・ Röros, Norge

14 mil ・ Sveg 

23 mil ・ Östersund 

32 mil ・ Sundsvall 

42 mil ・ Gävle 

49 mil ・ Örebro 

59 mil ・ Stockholm

68 mil ・ Göteborg 

98 mil ・ Malmö 

 

Välj väg 84, via Funäsdalen och Bruksvallarna, vidare till oss till vägs ände.

Med buss

Härjedalingen är en direktbuss som går från Stockholm via Uppsala och Gävle till Ramundberget. Ett bekvämt resval där du också kan ta med dina skidor eller din cykel.

Länstrafiken Jämtland Härjedalen, busslinje 622, trafikerar sträckan Funäsdalen-Bruksvallarna Ramundberget

Skidbussen trafikerar under vintersäsongen fjälldalarna i området Funäsfjällen.

Med tåg

Snälltåget kör under perioder nattåg från Malmö, via bland annat Stockholm, till Östersund station inklusive busstransfer till Ramundberget.

Tåg från Stockholm till Östersund eller Ljusdal samt buss med Länstrafiken Jämtland till Funäsdalen, vidare med buss/taxi till Ramundberget.
Observera att förbokning av buss/taxi kan behövas.

Med flyg

Stockholm - Röros 

Flygplatsen i Röros är Ramundbergets närmaste flygplats. Hit flyger ett antal bolag via Oslo. Härifrån bokar du enkelt taxitransfer eller hyrbil som väntar på flygplatsen, för vidare resa till Ramundberget. Det går även att flyga mellan Bromma och Sveg, i Sveg tar du sedan buss eller bokar en taxi till oss.

GPS koordinater för Ramundberget

X: 6959119
Y: 1325059
Longitud: 12 grader, 23 min och 20,62 sek
Latitud: 62 grader, 42 min och 8,53 sek