Om oss då och nu

Ramundberget i västra Härjedalen är en genuin fjälldestination beläget vid vägs ände nära norska gränsen. Anläggningen ligger vackert inbäddad i Ljusnans dalgång på 710 m meter över havet omgiven av en fjällvärld med över 30 toppar högre än 1000 meter över havet.

Historia

Ramundberget startades av äkta bondeparet Agaton och Brita Norberg när de första besökarna spontant knackade på familjen Norbergs bondgård i väglöst land i sökandet efter mat och husrum. Den turistiska verksamheten startade 1936 då dessa besökare bestämde sig för att återvända regelbundet med sina studentvänner i ”Akademiska fjällklubben”.

Ramundberget idag

Sedan dess har Ramundberget utvecklats till en modern fjällanläggning som erbjuder vandrings- och cykelleder. Här finns milslånga välpreparerade längdspår, 43 nedfarter, fyra barnområden, flera parker, fin offpiståkning i fjällskogsområden mellan backarna och optimala förhållanden till toppturer. I Ramundberget finns också en unik fjällgolfbana, skidskyttearena, rullskidbana, samt en modern konferensanläggning att mötas i.

Med 2 600 gästbäddar fördelat på hotell, lägenheter, stugor, vandrarhem samt campingplats finns boende för olika behov och önskemål. Här finns också restauranger, kaféer, lanthandel och en våffelstuga på fjället. Topsport driver sportbutiker med uthyrning samt arrangerar aktiviteter och äventyr i Ramundberget, Bruksvallarna och Funäsdalen. 

Ägare och organisation

Ramundbergets anläggning är familjeägt och ett småskaligt alternativ till dig som söker det äkta bortom det massproducerade. Verksamheten har 20 tillsvidareanställda medarbetare, samt ytterligare 30 stycken säsongsanställda under barmarkssäsong och runt 160 stycken under vintersäsongen.

Vision och värdegrund

Ramundbergets värdegrund bygger på fyra viktiga värdeord; natur, tradition, värdskap och hållbarhet. Äktheten, litenheten och traditionen är nyckelord som alltid genomsyrat verksamheten. Att värna om naturen och jorden är en självklarhet och det genomsyrar samtliga verksamheter. Att behandlas med vänlighet och respekt oavsett vem du är, vilken tid på året eller vilken reseanledning man har är centralt för oss. Vi vill miljömedvetet och genuint erbjuda energivande och äkta möten i en unik fjällmiljö.