Restaurang Tusen ligger på fjället

Tusen restaurangen på fjället

Restaurang Tusen ligger mitt på fjället i Ramundberget vid Fjällgårdsbanans toppstation. Här möter naturen prisbelönt design och smaker från fjällets skafferi.

Med plats för 125 matgäster, ytskikt av hela björkstammar och med inspiration från den samiska traditionen är Restaurang Tusen ett välkänt och mycket uppskattat landmärke i Ramundberget.

Beläget på 1000 metershöjd med utsikt över fjälltopparna är restaurangen en plats för umgänge och avkoppling tillsammans med vidderna. Under vintern och sommaren är Tusen ett lunchcafé för både skidåkare, vandrare och cyklister.

Vinter 2021/2022

Dagtid under vintersäsongen serveras soppa lunch och fika för hungriga skidåkare, det är bara att glida dit på skidorna. Det serveras köttbullar, ugnspannkaka, gryta, lokala och hemlagade rätter, matiga smörgåsar och goda bakverk, mjölkchoklad och andra varma och kalla drycker.

 

ÖPPETTIDER:

Restaurang Tusen

18 dec - 6 feb må - sö 10-15
7 feb - 24 apr må - sö 10-16

 

Unik design

Restaurang Tusen är tillsammans med Stadshuset, Globen och Öresundsbron en av Sveriges 24 arkitektoniska landmärken. Tusen utsågs också till årets byggnad i kategorin Holiday under World Architecture Festival år 2009 i Barcelona.


Abonnera Tusen

Tusen är en fantastisk plats för högtidsmiddagar och fester, bröllop, jubileum, födelsedagar eller i samband med en företagskonferens i Ramundberget.Tusen som lokal uppskattas av större sällskap att abonnera för högtider och konferensmiddagar. Restaurangen har fullständiga rättigheter.


Kontakta +46 684-66 88 00 eller gruppbokning@ramundberget.se