Vandra till Mittåkläppen

Mittåkläppen 1 212 m.ö.h

Det finns flera alternativa vandringsleder kring Mittåkläppen och denna leder till toppen. Från Ramundberget går turen via historiska gruvorna till Djupdalsvallen och vidare till anslutande leder.

Turbeskrivning

Från Ramundberget börjar leden när du passerat campingen och gått över bron över Ljusnan. Följ skyltning för Gruvturen, därefter följer kraftig stigning till gruvstugan. Vandringen är inledningsvis brant uppför och går sedan över till lättare vandring via historisk mark och gruvorna till Djupdalsvallen, därifrån  finns det skyltat för vandring mot toppen av Mittåkläppen. 

Framme vi Djupdalsvallen finns det flera alternativa vandringsturer. Där finns även en våffelstuga som är en populär rastplats, serveringen är belägen vid vallens gamla fäbodar. 

Bilväg

Du kan även ta bilen upp till Djupdalsvallen om du inte vill vandra ifrån Ramundberget. Se nedan information om våra Fjällparkeringar som vi har i området. Ifrån Djupdalsvallen går många fina guldturer eller om enbart vill njuta av en våffla i härlig fjällmiljö vid deras servering. 

Längd: 16 km tur och retur

Tidsåtgång: Ca 8 timmar