Ramundberget Winter Pride 11-14 april

 

Alla människors lika värde är inte helt självklart i dagens samhälle och hbtqi-personer har fortfarande inte sin självklara plats i fjäll- och skidvärlden. Det vill vi ändra på! 

Vi arbetar därför med att försöka skapa medvetenhet, respekt och intresse för varandra och vår gemensamma framtid. Dels i syfte att vara en mer inkluderande arbetsgivare och dels för att uppmärksamma hbtqi-personers situation idag. För att synliggöra detta arbete vill vi nu på vårt fjällvis fira det arbetet tillsammans med dig och bjuda in tillRamundberget Winter Pride! 

Under fyra dagar blir det underhållning av Admira, pride-afterski, karaoke, Drag Race-tävling samt möjlighet till ski in-vigsel uppe på 1000 meters höjd. Helgen toppas med ett pridetåg ner genom Ramundbergets alpina system där alla är välkomna att medverka. 

Denna helg är riktar sig till dig som ser vikten av att vara med och stötta olikheter och som vill uppleva en varm fjällmiljö tillsammans med likasinnadeHär står alla människors lika värde i fokus och alla är välkomna - oavsett familjekonstellation och oavsett hur du identifierar dig.

RIDE WITH PRIDE!

 

Pre Pride på Restaurang Tusen

Torsdag kl. 17:00

Fjällgårdsbanan håller extraöppet mellan 16:45 - 17:00 för er som vill upp och kicka igång Pride, här bjuds det på livemusik med Fjällfeeling.

 

 

Drop-in vigsel utanför Tusen

Fredag kl 11:00

Välkomna att gifta er till en backdrop av mäktiga fjäll.
Vigselförättare är Jürgen Snell.

Vi välkomnar självklart även ert sällskap, som kan promenera ned till vigselplatsen från liften om de inte vill åka skidor

Tid:
Kl: 11-12.
Ni får en tid för vigseln senast kl. 16.30 på torsdagen

Anmälan:
Maila: skidskolan@ramundberget.se
Sista anmälan torsdag 11 april kl: 10.00

Pris:
Gratis

Samlingsplats:
Utanför Restaurang Tusen

Allmän information:
Vi har möjlighet att bistå med två vittnen om ni saknar det. Ni behöver ta med minst en ring samt GODKÄND HINDERSPRÖVNING!

Drag-race

Lördag kl. 10:00

Störtloppstävlingen där snyggast ner vinner!

Alla som kan åka blå terräng, stanna och bromsa kan vara med! Ni tävlar två och två, så ta med dig en kompis och åk skidor, snowboard eller snowracer ner för störtloppet. Ni väljer!
Tävlingen startar på toppen av ski-cross banan och målgången är vid Solbaren. Där det kommer att serveras lättare mat, dryck och snacks.

Vill ni hellre hejja på de tävlande är publik välkommen att stå både utmed banan och nere vid målgången. 

Tid:
Kl: 10-12

Anmälan:
Anmäl er här eller i Gästservice, sista anmälan fredag 20:00

Pris:
Gratis

Pris kategorier:
Snabbast tid/ snyggast kostym/ snyggast vurpa/ mest slay/ mest dramaqueen/ bästa hejarklacken/ publikfavoriten/ snyggast peruk/

Var:
Start vid toppen av ski-cross banan, mål är vid solbaren vid solliften

 

Glöm inte att packa med dina snyggaste, mest extravaganta och roligaste kläder!

Elles Utemat

Lördag 11:00 - 13:00


Vi är superglada över att samarbeta med Elles utemat.

Elle kommer att finnas bakom sina grytor i anslutning till målgången av Drag Race, på lördagen och bjuda på något varmt och närande för alla.

Tag gärna med egen liten kåsa om du har, annars har vi papperskåsor att dela ut.

Läs mer om Elle här.

Pridetåg

Lördag 16:00

Lördagen i backarna avslutas med pridetåget.

Tag liften upp så samlas vi under flaggorna bredvid Fjällgårdsbanans topp. Haka på i Pridetåget ner genom skidsystemet och visa att även du står upp för hbtqi-personers självklara plats i fjäll- och skidvärlden och allas lika värde. Delta på bräda/skidor/pulka eller vandra ner.

Extravagant show med Admira

Lördag kl. 20:00

Vinnaren från Tv-programmet Drag-Race Sweden.

Lördagens party startar när Admira glider in på Grytans scen.

 

 

Vi vill tacka

 

Ett stort tack till våra sponsorer som hjälper oss att genomföra detta för oss viktiga och återkommande event: