Mickelina hälsar på barnen

Skidskolegrupper för din nivå

Att gå i skidskola med en utbildad skidlärare är ett väldigt bra sätt att hitta åkglädjen och utveckla skidåkningen. Här finns grupperna beskrivna, välj grupp utifrån både ålder och färdighetsnivå.

 

Skidskola och skidlektioner  i Ramundberget är indelade i många olika grupper efter både färdighet och ålder. Det gör att alla kan få ut det mesta av sina lektioner och ha kul tillsammans med andra som är på samma nivå. Innan du bokar skidskola åt ditt barn, läs igenom beskrivningen av grupperna och välj utifrån både ålder och färdighetsnivå.

Olika grupper har olika samlingsplatser, se karta över samlingsplatser här.

 

Steg 1 - Nybörjare

Snögubbar

3–4 år 

Har inte åkt tidigare eller testat lite. Vi strävar efter en positiv början för skidåkning med leken i fokus. Vi testar på att svänga och bromsa. Vi klarar att vara ifrån våra föräldrar under lektionen. 

Smygare

5–9 år
Har inte åkt skidor tidigare eller provat lite. Tränar på att åka lift, bromsa och svänga.

Alpin Nybörjare

10–15 år
Har inte åkt skidor tidigare eller provat lite. Tränar på att åka lift, bromsa, och svänga.

Snowboard Nybörjare

9–15 år
Har inte åkt snowboard tidigare så vi tränar på att svänga, åka lift och få kontroll på brädan.

 Steg 2 

Snöstjärnor

4–5 år
Kan åka knapplift, stanna och svänga åt båda håll i gröna backar. Tränar på att få bättre balans och tryggare svängar med leken i fokus. Vi börjar veckan på Lill-Ramis och arbetar oss vidare utefter gruppens förutsättningar.

Små Glidare

4–6 år
Åker i gröna backar och de flesta blå. Vi kan åka knapplift och kanske provat att åka ankarlift. Vi börjar utforska liftsystemet och utvecklas i äventyret uppe på berget. 

Glidare

7–10 år
Åker självständigt i gröna och de flesta blå backar. Vi utforskar liftsystemet och ökar balansen i åkningen. Kan åka knapplift, kanske provat att åka ankarlift. 

Steg 3 - Medel

Små Svängare

5–6 år
Åker blå backar och de flesta röda. Vi är vana vid ankarliften och tränar på att få upp farten samt känner på att svänga med parallella skidor.

Svängare

7–10 år
Åker blåa och de flesta röda backar och är vana vid ankarliften. Vi tränar på balansen i skog och hopp samtidigt som vi strävar efter parallella skidor.

Alpin Fortsättning

11–15 år
Kan åka lift, stanna och svänga i gröna och blåa backar. Tränar på säkerhet och flyt i åkningen med parallella skidor samt att klara de röda backarna.

Snowboard Fortsättning

9–15 år
Kan svänga både på tårna och hälarna obehindrat, liften är inget problem. Vi tränar på att få mer flyt och kontroll i brantare backar samt provar på att hoppa.

Steg 4 

Fräsare

7–10 år
Vana skidåkare som åker de flesta backarna med parallella skidor. Vi använder hela systemet och känner på skidornas kanter, tränar hopp och provar offpist.

Steg 5 - Avancerad

Raketer

7–10 år
Åker överallt med högt tempo. I pisten åker vi med parallella skidor i alla backar och nu letar vi nya utmaningar och utvecklar tekniken anpassat efter terrängen.

Freeride

10–15 år
Åker i alla backar med parallella skidor i hög fart. Vi vill ha utmaningar så som hopp, rails, offpist och att droppa klippor. Mycket tid i parken och skogen

Alpin Avancerad

11–15 år
Åker alla röda backar obehindrat med parallella skidor och de flesta svarta. Finslipar teknik, långa och korta svängar. Vi åker även i skog och park.

Snowboard Avancerad

9–15 år
Tar sig ner obehindrat i röda och svarta backar. Vi tränar på offpist, åka på skär och att hoppa.