Mickelina hälsar på barnen

Skidskolegrupper för din nivå

Att gå i skidskola med en utbildad skidlärare är ett väldigt bra sätt att hitta åkglädjen och utveckla skidåkningen. Här finns grupperna beskrivna, välj grupp utifrån både ålder och färdighetsnivå.

 

Skidskola och skidlektioner  i Ramundberget är indelade i många olika grupper efter både färdighet och ålder. Det gör att alla kan få ut det mesta av sina lektioner och ha kul tillsammans med andra som är på samma nivå. Innan du bokar skidskola åt ditt barn, läs igenom beskrivningen av grupperna och välj utifrån både ålder och färdighetsnivå.

Olika grupper har olika samlingsplatser, uppdaterad karta kommer publiceras.

3–4 år Snögubbar

Har inte åkt tidigare eller testat lite. Vi klarar av att vara ifrån mamma och pappa under lektionen. Här skapar vi en positiv start på barnens skidåkning där leken är i fokus, testar på att svänga och bromsa.

4–5 år Snöstjärnor

Kan åka knapplift, stanna och svänga åt båda håll i gröna backar. Klara av att vara ifrån mamma och pappa under lektionen. Tränar på att få bättre balans och tryggare svängar med leken i fokus. Vi börjar veckan i barnområdet Lillramis och arbetar oss vidare utifrån gruppens förutsättningar.

4–6 år Små glidare

Åker självständigt i blå backar. Vi utforskar liftsystemet och utvecklas i äventyret uppe på berget. 

5–6 år Små Svängare

Åker självständigt i blå backar, kan åka knapplift själv och kanske testat ankarlift. Vi utforskar liftsystemet, utmanar oss i lite brantare backar och utvecklas i äventyret uppe på berget. 

5–9 år Smygare

Har inte åkt skidor tidigare eller provat på lite. Vi tränar på att åka lift, bromsa och svänga.

7–10 år Glidare

Åker självständigt i blå backar, kan åka knapplift själv och kanske testat ankarlift. Vi utforskar liftsystemet, utmanar oss i lite brantare backar och utvecklas i äventyret uppe på berget. 

7–10 år Svängare

Åker de flesta röda backar och är van vid ankarliften. Vi ökar på balansen i skog och hopp samtidigt som vi strävar efter parallella skidor.

7–10 år Fräsare

Vana skidåkare som åker parallellt i de flesta backarna. Vi använder hela systemet och känner på kanterna på skidorna, tränar hopp och provar offpist.

7–10 år Raketer

Åker överallt med högt tempo. Vi åker med parallella skidor i alla backar och nu letar vi nya utmaningar och utvecklar tekniken anpassat efter terrängen. 

10–15 år Alpin nybörjare

Har inte åkt skidor tidigare eller provat lite. Vi tränar på att åka lift, bromsa och svänga. 

11–15 år Alpin fortsättning

Kan åka lift, stanna och svänga i blå och grön terräng. Tränar säkerhet och flyt i åkningen med parallella skidor samt att klara de röda backarna.

11–15 år Alpin avancerad

Åker alla röda backarna obehindrat med parallella skidor och de flesta svarta. Vi finslipar teknik, långa och korta svängar. Vi åker även i parken.

9–15 år Snowboard nybörjare

Har inte åkt snowboard tidigare eller vi provat lite. Vi tränar på att svänga, åka lift och få kontroll på brädan.

9–15 år Snowboard fortsättning

Kan svänga både på tårna och hälarna obehindrat samt åka lift. Vi tränar på att få mer flyt och kontroll i brantare backar samt provar på att hoppa.

9–15 år Snowboard avancerad

Tar sig ner obehindrat i svarta och röda backar. Vi tränar på offpist, att åka på skär i pisten och att hoppa.

8–12 år Freeride

Åker i alla backar med parallella skidor i bra fart. Vi vill ha utmaningar som hopp, rails, offpist och droppa klippor. Vi tillbringar mycket tid i parken och i skogen. Under sportloven samlas desom bokat Parkintro under samma plats som Freeride.