Lägg till Ramundberget som favorit i din webbläsare.Dela med dig av Ramundberget på olika sociala medierSkriv ut denna sida
 Välkommen till Ramundberget, Bara äkta vara!

Mat och dryck närmare himlen

Härjedalsk natur möter prisbelönt design möter härlagade smaksensationer. Med utblick över fjäll och oändligt himlavalv bjuder Tusen på mat och dryck på hög nivå. 

 

Just där fjällbjörkskogen glesnar och övergår i kalfjäll ligger Tusen. Internationellt uppmärksammad för sin arkitektur och med ett kök som värmer livsandarna är det här ett självklart besöksmål under din tid i Ramundberget – dag som kväll.

Lunchkafé toppar skidglädjen

Dagtid är Tusen ett lunchcafé för skidåkare som glider in för värme, en bit mat och lättsamt umgänge. Menyn utgår från fjällets skafferi och vi lyfter särskilt fram våra Kleningar. Klening är härjedalsmål för smörgås, och i Tusens tappning är det en rejäl, matig macka på funäsbakad sirapslimpa, toppad med röror av röding, ren eller svamp. Längtar du efter något varmt rekommenderar vi Mor Britas klassiska rödingsoppa eller en mustig renskavsgryta med rårörda lingon.

På fikabordet finns ett aptitretande urval pajer och bakverk. Blåbärssoppan och nyponsoppan är kokade från grunden av skogens bär och vår hemlagade chokladmjölk tillreds varsamt av 70-procentig kvalitetschoklad. Gott och värmande för stora och små skidåkare.

 

Fjällets smaker i härlagad Härjedalssupé

När liftarna stängt och fjället blivit stilla väntar ett annat Tusen. Under utvalda kvällar dukar kökschefen upp smaksensationer av härlagad natur. Allt tillrett med omsorg och absolut gehör för råvarorna, och med en dos experimentlusta som gör att det både är utsökt gott och vackert för ögat.

 

Supén är ca 8 serveringar där matlagningen har sin grund i lokala råvaror.

Vad som serveras beror på vad som finns tillgängligt för närvarande, produkterna kommer från småskaliga och lokala leverantörer vilket gör att menyn inte går att skriva långt i förväg.

Menyn är inte vegetariskt eller veganskt anpassad.

Sittningen tar ca 3-4 timmar. Det finns ingen separat barnmeny, men vi kan anpassa rätterna något så det blir mer barnvängliga. 

 


Men Härjedalssupén är också en resa ut i fjällvärlden. Ni färdas upp med skoter så ordentliga skalkläder rekommenderas varmt. Väl uppe på fjället är det knäpptyst, så när som knastret från flammande eldar. Himlen djupnar sakta mot mörkare blått, stjärnorna tänds i tusental och med lite tur ser ni ett sprakande norrsken. Inomhus väntar lugn och ro och gott sällskap.Eftersom det ligger ett gediget hantverk bakom varje måltid behöver den bokas och betalas i förskott.

Priset är inklusive transport.

Vuxna, 900 kr

12-17 år, 595 kr

7-11 år, 495 kr

3-6 år, 395 kr

 

Följande dagar går det att boka Härjedalssupén,

Torsdag 18/4

 

 

 Välkommen att boka Härjedalssupé på tel: 0684-66 88 00.

 

 

 

Tusen för er själva

Självklart kan vi även erbjuda Härjedalssupén på särskild förfrågan om ni är ett större sällskap. Ni kan också boka andra högtidsmiddagar här, till exempel för bröllop, jubileum eller födelsedagar. Eller för en middag i samband med konferensen!

Kontakta oss så syr vi ihop ett arrangemang efter era önskemål.

Telefon 0684-66 88 00 eller epost bokning@ramundberget.se.

 

 


Boka Online

Klicka här

Chatta med oss

Chatten är öppen måndag-fredag
kl. 09.00-16.00Producerad av Internetmedia Kommunikationsbyrå 2012