Vandring för stora och små

Fjällen är en underbar plats för vandring. I Ramundberget finns fantastiska möjligheter från midsommar långt in på hösten, korta turer, dagsturer och längre turer.

Ramundberget och området Funäsfjällen erbjuder under sommaren många möjligheter till olika friluftsaktiviteter och ett rikt friluftsliv, inte minst vandring. Vidderna är oändliga och valmöjligheterna många, för både nyfrälsta och inbitna fjällrävar.

Packa ryggsäcken med kläder efter väder och kom ihåg att det kan skifta snabbt. Ta gott om tid på dig så att du får chans att verkligen njuta av vyerna och upplevelserna fjällmiljön har att bjuda på.

Vandra på egen hand eller följ med Ramundbergets arrangerade vandringar med guide.

Guldturer

Runt Funäsfjällen finns det som kallas Guldturer, utvalda vandringsturer för alla smaker. Här finns allt från korta turer på några timmar till långa heldagsturer för den som längtar efter äventyr.

Ta liften

Ett snabbt och enkelt sätt att få mycket fjällkänsla på turen är att ta liften upp. Fjällgårdsbanan i Ramundbergets bykärna har öppet under sommarens högsäsong.  

Parkera på fjället

I Funäsfjällen, som Ramundberget är en del av, är fjällen tillgängliga. På flera ställen finns det som kallas fjällparkeringar där det är tillåtet att köra och parkera en bra bit upp på fjället, mot mindre avgift. På så sätt ger det möjlighet att stora upplevelser även för den som inte vill eller kan gå så långt. Perfekt för barnfamiljer.

Fjällkarta

Calazos karta över Funäsfjällen i skala 1:50000 är detaljerad. Den visar både Guldturer och cykelleder samt  alla andra vandringsleder i området.