Hund i Ramundberget

Ta med din hund till fjällen! Hunden är ett oslagbart sällskap för både vandring och längdskidåkning. Här finns lite information som är bra för dig och veta som planerar eller har bokat boende hos oss och vill ta med din hund till Ramundberget.

Hund på plats

Vi har utvalda djurtillåtna boenden i både stugor, hotell och lägenheter där du får bo tillsammans med din hund. När du bokar ditt boende så är det angivet om boendet är djurtillåtet. Grytan kök & bar är en hundvänlig restaurang där du kan ta med din hund, detta är en särskild avdelning så meddela detta i förväg när du bokar bord. På sommaren är hundar även välkomna i Restaurang Mor Britas.

Du som bor hos oss med din hund får även ett roligt hundkit som hämtas ut i Gästservice.

Hund i liften

Hund får åka lift upp och ner både sommar och vinter! Ett perfekt sätt för båda att färdas snabbt upp på kalfjället. Åka lift med sin hund sker på egen risk och vi rekommenderar endast göra det om du litar på att din hund sitter still och klarar turen. Känner du dig osäker så finns det leder upp på berget där du kan gå upp med din hund under både vinter och sommar.

Hund på fjället

Enligt allemansrätten så ska hunden hållas kopplad under tiden 1 mars – 20 augusti. Detta då djurlivet är känsligt för störningar. Övrig period så behöver du ha full uppsikt över din hund så den inte skadar eller stör djurlivet. .

Under sommaren finns det gott om porlande bäckar i Ramundberget där din hund kan smidigt dricka färskt vatten. Detta gör att du inte behöver bära med dig flera liter vatten under din vandring, således kan både du och din hund njuta mer av turen. Tänk på att anpassa turens längd efter vad din hund orkar. Vädret kan skifta snabbt uppe på fjället, vi rekommenderar att alltid ta med mat och utrustning till din hund.

Njut av naturen och upplevelserna ni får tillsammans med er fyrbenta vän!

nyhet_vandra_hund_collage.jpg