Sommaren vid vägs ände ut och njut

Omgiven underbara vyer och vacker natur finns förutsättningarna för en härlig sommarupplevelse. Här finns tips till sommarens äventyr.

Publicerad 9 juli 2020.

Här har vi samlat tips och inspiration för dig som besöker oss i sommar, oavsett om du bor här en längre tid eller gör ett dagsbesök. Välkomna!

Äta

Restaurang Grytan kök och bar

Serverar frukost, lunch, middag och självklart gott fika. Alla måltider finns att få för avhämtning- take away.  

Boka gärna bord för frukost och middag samt beställ även avhämtning direkt på hemsidan. För lunch behövs ingen bokning men boka gärna om det är avhämtning av lunch du vill ha.
Bordsbokning/bokning för avhämtning och mer information >>

Lilla lanthandeln

Lilla lanthandeln finns i Grytan kök och bar och har samma öppettider som restaurangen. Här finns proviant för fjällturen, sådant som är bra att ha i stugan och viss friluftsutrustning.

Vår lilla restaurang och pizzeria

Här gräddas traditionella pizzor och varianter med lokala specialiteter, ät i restaurangen eller beställ för avhämtning. 

Meny och öppettider >>

Boende

Vi erbjuder boende i lägenheter och stugor, vandrarhem, camping och ställplatser för husbilar. Vi ser helt att du förbokar ditt boende oavsett vilken sorts boende du vill ha.

Läs mer och boka boende >>
Bra att veta för dig som redan är på plats >> 

 

Göra

Ramundberget erbjuder många aktiviteter och äventyr, vissa gör du på egen hand, andra är bokningsbara aktiviteter, här är några tips:

Åka lift

Ta Fjällgårdsbanan och kom snabbt upp till fjället. Njut av de vackra vyerna, starta din vandring redan från toppen eller cykla i cykelparken som har både maskingrävda cykelleder nedför och stigar. Liften går dagligen kl. 10-15
Prislista och köpa liftpass >>

Ramundberget, Tänndalen och Funäsdalen började i sommar med ett gemensamt liftkort och blir dämed Sveriges största cykelarena för fjällcykling. Sedan länge har området Funäsfjällen haft gemensamt liftkort vintertid. 

 

Vandra

Med utgångpunkt i Ramundberget finns flera korta och längre vandringar, som passar både stora, små såväl som nybörjare och mer erfarna vandrare.

Har du aldrig varit här tidigare och kanske inte vandrat så mycket så är Guldturer är särskilt utmärkta och markerade leder för att underlätta att hitta fina turer som tar dig till riktiga fjällupplevelser. Det finns olika turer beroende på hur långt du vill gå. Många Guldturer utgår från Ramundberget och vill du vidga dina vyer så  finns fler Guldturer i grannbyarna inom området Funäsfjällen. 

Tips på vandringar i och kring Ramundberget >>
Mickelinas vandringsled, en lagom utmaning och äventyr för barn >>
Följ med på guidade vandringar >>

Cykelpark på fjället och i dalen

Testa cykla mountainbike nedför de maskingrävda lederna i flowtrailbanorna, cykla på stigar på fjället eller i dalen. Du tar dig upp på fjället med stolliften Fjällgårdsbanan och för dig som aldrig åkt lift med cykel så får du hjälp av liftpersonalen.

Både i Ramundberget och närliggande byar inom Funäsfjällen finns vägar och stigar/vägar för olika slags cykling att välja bland.
Läs mer om cykling i Ramundberget och området Funäsfjällen >>

Har du aldrig cyklat nedför tidigare så finns möjligheten att boka en introduktionskurs eller om du vill komma vidare i tekniken så boka en egen guide >>

Klättra

Topsport i Funäsdalen hyr ut utrustning för klättring på klätterleden, via ferrata, på Funäsdalsberget. Hos dem får du också en genomgång för att klättra på egen hand.

Boka och läs mer om via ferrata på Funäsdalsberget >>

Paddla kanot

För den som inte paddlat så mycket tidigare rekommenderar vi Korta Ljusnanturen och är du mer van och har mer tid kanske långa Ljusnanturen lockar. 

Läs mer om paddling i Ljusnan och hyra av utrustning >>

Det går också att hyra Stand up paddelboard hos Topsport i Funäsdalen och paddla någon av Ljusnanturerna eller på något annat fjällvatten.

Den mer äventyrliga och erfarna paddlaren kanske lockas mer av utmaningen som ett paddlingsäventyr på i Rogens naturreservat >>

Fler tips på aktiviteter

Golf, pay and play >>
Naturbiblioteket >>
Bada >>
Fiske i fjällvatten >>
Ridturer på islandshästar >>
Anta utmaningen, bestig fem toppar >>

Topsport-  utrustning och hyra

Topsport i Funäsdalen har det du behöver för en aktiv semester i fjällen, här finns utrustning, uthyrning, och vi som jobbar här som gärna delar med oss av våra kunskaper i friluftsliv och äventyr. Topsport arrangerar också flera aktiviteter. 

Topsport i Ramundberget erbjuder under sommaren uthyrning av cyklar samt har ett mindre utbud av cykelutrusning.
Välkommen till Topsport Funäsdalen och Ramundberget >>

Bra att veta

Öppettider >>
Kartor >>
Kalender >>
Information med anledning av Coronapandemin >>

Följ oss

Håll dig uppdaterad om nyheter, inspiration och erbjudanden, följ oss på sociala medier. Vi finns på Facebook och Instagram.
Missa inte heller Instagramkontot @ramundberget_på_plats där vi delar med oss av sådant som händer, tips, mat och bakom kulisserna.