På Mor Britas restaurang i Ramundbergets Fjällgård serveras frukost, lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.
Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker.
Mor Britas anno 1936
Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Hennes värme, omtanke och generösa gästfrihet lade grunden för den känsla som präglar restaurangen än idag.Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök och våra råvaror kommer från lokala leverantörer.
Mor Britas öppnar igen till vintersäsongen.
Julbord på Mor Britas
Lokala delikatesser på traditionelltvis
På julafton bjuder Mor Britas in till ett dignande julbord med lokala delikatesser och traditionell julmat. Julbordet på julafton ingår för dig som bor på hotell Fjällgården under jul. Bor du någon annanstans under jul är du välkommen att boka julbord nedan.
Nyårssupé
Förrätt
Hummersoppa med klassiska smaker från havet
Varmrätt
Oxfilé med anklevermousse, potatispomana och smörstekt haricotsverts. Serveras med en fyllig rödvinssås
Efterrätt
Efterrätten serveras i Brasrummet en trappa ner, där vi bjuder på en läcker efterrättsbuffé med Pavlova, lemon curd och färska bär.
Tillval (bokningsbart)
Champagneskålning vid tolvslaget. Fira in det nya året i Brasrummet med ett glas champagne, snittar och små godsaker. Brasrummet håller öppet från kl. 22:00.
Ingår för er som bor på hotellet över nyår. Övriga gäster är välkomna att boka nedan.
Vintersäsong
Traditionell Härjedalsk frukostbuffé
Lunchbuffé inkl. salladsbuffé.
3-rätters middag med rekommenderat vinpaket.
Boende på hotellet
Halvpension som består av en frukostbuffé och 3-rättersmiddag ingår.
För barn upp till 17 år ingår det en enklare 2-rätters middagsbuffé, går att uppgradera till ordinarie 3-rättersmeny.