Matgäster som äter på Mor Britas restaurang

Mor Britas vällagad mat i rogivande miljö

I Mor Britas restaurang i hotell Fjällgården serveras frukost med bredd, vällagad lunchbuffé och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången, och mycket grönt tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker.

Restaurangen har fullständiga rättigheter. Den egna vinkällaren gör att det alltid finns alltid ett särskilt utvalt dryckespaket som passar kvällens meny. Boka gärna bord online. 

 

 

Lunch

På lunchen dukas upp till välsmakande husmanskost. En generös buffé med två rätter, soppa och ett stort salladsbord för hungriga fjällbesökare och skidåkare som behöver fylla på inför eftermiddagens äventyr.

Middag  

På kvällen dukas det upp för en trerätters Fjällgårdsmeny vintertid, och buffé för de yngre gästerna. Sommartid serveras vanligtvis a la carte. Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök. I sällskap med lokalproducerade noga utvalda huvudingredienser skapas en lätt och elegant måltid. 

Mor Britas anno 1936

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Brita Norbergs gästfrihet och omtanke svävar över köket än idag.

ÖPPETTIDER:

Mor Britas

22 dec. 2019 - 19 apr. 2020
Öppet för fika i mellantimmarna, barnmeny serveras eftermiddag och kväll.

Frukost 7.00 - 9.30
Lunch 11.30 - 14.00
Middag 17.30 - 22.00 (köket stänger 21.00)

Lunchmeny, ojämn vecka

Måndag

Rödvinsbrässerad högrev med potatis- och rotselleripuré, svamp och krispig lök
Krispig blomkål med vitvinsås, rimmad gurksallad och kokt potatis
För barnen: Falukorv och stuvade makaroner

Tisdag

Västerbottengratinerad lax med rostad potatis och fänkålscrudité
Bönbiff med rostade rotfrukter, mandel och getostkräm
För barnen: Korvgryta med ris

Vegetarisk onsdag

Kikärtsjärpar med gremoulatastekt svartrot, serveras med risotto
Vegetarisk pytt i panna med stekt ägg och senapskräm

Torsdag

Rimmad oxbringa med pepparrotssås och kokt potatis
Vegetarisk ärtsoppa med pannkakor
För barnen: Pannkakor med sylt och grädde

Fredag

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon
Raggmunk med bakad vitkål och rårörda lingon

Lördag

Kycklinggryta med ris och rostad broccoli
Vegetarisk lasagne

Söndag

Söndagsstek, rostad potatis, gelé och gräddsås
Havets Wallenbergare med potatispuré, skirat smör och ärtor.
Bakad spetskål med cidersås och gulbetor

 Med reservation för förändringar

Kvällsmeny, ojämn vecka

Förrätt, varmrätt och dessert

Söndag

Löjromsgravad strömming
Bräserat kalvlägg på ben med risotto och bakad lök
Hjortronsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier
Vegetariska alternativ finns

Måndag

Smördegsbakad fårost med torkad ren, pepparrot och syrad grädde
Får i kål med kokta höstprimörer
Kladdkaka med blåbär och grädde
Vegetariska alternativ finns

Tisdag

Anklevermousse med äpple, bittersallad och rostade nötter
Helgeflundra med broccoli och vasslesmörsås
Yoghurtmousse på mandelkaka
Vegetariska alternativ finns

Onsdag

Svampgalette med getmese, ost och kålrot
Cannelloni med färskost, spenat, tomat och ost från Vôllan
Tarte tatin
Vegetariska alternativ finns

Torsdag

Gravlax med hovmästarsås och kavring
Långbakad griskind från Görvik med västerbottenstomp och cidergräddsås
Gamla kakor med hallon, citron och maräng
Vegetariska alternativ finns

Fredag

Bakad torsk med svamp, vitvinssås och buskkrasse
Reninnanlår med bakad blomkål, potatismos, lingon och enbärssås
Paris-Brest
Vegetariska alternativ finns

Lördag

Laxtartar med gravad rom och bittersallad
Rostat ankbröst med pumpa, morot och calvadossås
Plommontartlette med pistage och grädde
Vegetariska alternativ finns

Med reservation för förändringar

Lunchmeny, jämn vecka

Måndag

Boeuf Bourgignon, potatispuré och persiljestekta champinjoner
Krispig aubergine med dansk remoulad, citron, dill och kokt potatis
För barnen: Pasta Carbonara

Tisdag

Solrospanerat kycklingbröst med ädelostgratinerad broccoli och rostad potatis
Solrospanerad Quorn med ädelostgratinerad broccoli och rostad potatis
För barnen: Fläskpannkaka med sylt

Vegetarisk onsdag

Morotsbiff med ljummen potatissallad, salsa verde och bakad tomat
Bönspett med avocadokräm, majssalsa, nachochips och ris

Torsdag

Bakad fläsksida, äppelstekt kål, saltgurka, hemmagjord senap och kokt potatis
Saltbakad rotselleri, äppelstekt kål, saltgurka, hemmagjord senap och kokt potatis
För barnen: Lasagne

Fredag

Fisk- och skaldjursgratäng med västenbottenkrutonger, dillkräm och rimmad broccoli
Chevregratinerad quornfärsburgare med nybakad focaccia, het tomatsås och rostad potatis

Lördag

Kalv i dill med kokt potatis och picklade betor.
Krispig kålrot serveras med tartarsås, citron, dill och kokt potatis

Söndag

Söndagsstek med rostad potatis, gelé och gräddsås
Havets Wallenbergare med potatispuré, skirat smör och gröna ärtor

Med reservation för förändringar

Kvällsmeny, jämn vecka

Förrätt, varmrätt och dessert

Söndag

Rimmad torsk med vichyssoise, gurka och dill
Äppelglaserat fläsk med bakade palsternackor bönkräm
S´more med choklad och havre
Vegetariska alternativ finns

Måndag

Saltbakade rödbetor med färsk spenat, torkad ren och fårost
Lammnavarin med pressad potatis och örter
Tuppkaka med blåbär och grädde
Vegetariska alternativ finns

Tisdag

Rökt sik på tunnbröd med smetana och sikrom
Kött från Flon med potatiskaka och rödvinssås
Clafoutis med körsbärsglass
Vegetariska alternativ finns

Onsdag

Bakad lök med gruyere och hasselnötter
Kåldolmar med svamp, rotfrukter, gräddsås och gurka
Yoghurt med citron och fänkål
Vegetariska alternativ finns

Torsdag

Gravad ren med inlagd rotselleri och svampcrème
Röding med "flötgröt", musselsås, blomkål och bränd lök
Ostkaka med havtorn
Vegetariska alternativ finns

Fredag

Hummerkrokett med fermenterad lökdipp och syrade rotfrukter
Ren från Jillie med rotselleripuré, brynt lök och tranbärssås
Mannagrynspudding med hjortron och karamell
Vegetariska alternativ finns

Lördag Fänkålssoppa med rökt röding och dill

Tupp med bönragu
Pavlova
Vegetariska alternativ finns

Med reservation för förändringar