Matgäster som äter på Mor Britas restaurang

Mor Britas vällagad mat i rogivande miljö

I Mor Britas restaurang i hotell Fjällgården serveras frukost med bredd, vällagad lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker. Restaurangen har fullständiga rättigheter. Den egna vinkällaren gör att det alltid finns ett särskilt utvalt dryckespaket som passar kvällens meny.

 

Vintersäsongen 2020/2021 är restaurangen främst öppen för boende på hotell Fjällgården. Övriga i mån av plats utifrån rådande restriktioner (möjligheten varierar under säsongen). 

Frukost serveras i restaurangen kl. 7-9.15 uppdelat i fyra sittningar. Vid ankomst hämta ut biljett i restaurangen och få en frukosttid för nästkommande dag. Lämna tillbaka biljetten i samband med frukosten och hämta ut frukostbiljett för nästa dag i samband med middagsittningen. Frukostpåse kan beställas i restaurangen kvällen innan. 

Lunch serveras 11.30-14.00. ( Vecka 2 till och med 6 serveras inte lunch, välkomna till restaurangerna Grytan och Tusen)

Middag från 17.30. På middagen blir ni tilldelade en sittning. Har ni önskemål gällande det, vänligen prata med hovmästaren vid ankomst, alternativt maila till bokning@ramundberget.se. Det går också bra att få middagen som take away.
I mån av plats är externa gäster välkomna. Vi arbetar hållbart och vill minimera svinn därför ska trerättes förbokas minst 48 timmar i förväg. I övrigt hänvisar vi till barmenyn. 

 

Mor Britas anno 1936

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Brita Norbergs gästfrihet och omtanke svävar över köket än idag.

Vid frukosten serveras buffé. På lunchen dukas upp till välsmakande husmanskost. Välj mellan två rätter, soppa och ett stort salladsbord. På kvällen erbjuds en trerätters Fjällgårdsmeny vintertid, buffé för de yngre gästerna. Sommartid serveras vanligtvis a la carte. Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök.

 

ÖPPETTIDER:

Mor Britas

12 feb - 11 apr

Exklusivt för boende på hotell Fjällgården

* Den 11 april serveras endast frukost