Matgäster som äter på Mor Britas restaurang

Mor Britas vällagad mat i rogivande miljö

I Mor Britas restaurang i hotell Fjällgården serveras frukost med bredd, vällagad lunch och goda middagar i en miljö som inbjuder till gemenskap och avkoppling för hela familjen.

Från kvalitativa råvaror, gärna med inslag från lokala produkter från fjället och dalgången tillagas klassisk husmanskost och middagar med attraktiva smaker.

Restaurangen har fullständiga rättigheter. Den egna vinkällaren gör att det alltid finns alltid ett särskilt utvalt dryckespaket som passar kvällens meny.

Boka bord

Bordsbokning är möjlig tre månader innan aktuellt datum. Är det fullbokat kan du ställa dig på väntelistan och önska tid, det görs också via bordsbokningen här nedan. Vi kontaktar dig om din önskade tid blir tillgänglig. 

 

Mor Britas anno 1936

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var husmor i Ramundberget när de första gästerna kom 1936 och hon bjöd dem att sitta ner runt sitt köksbord. Brita Norbergs gästfrihet och omtanke svävar över köket än idag.

Vid frukosten serveras buffé. På lunchen dukas upp till välsmakande husmanskost. Välj mellan två rätter, soppa och ett stort salladsbord. På kvällen erbjuds en trerätters Fjällgårdsmeny vintertid, buffé för de yngre gästerna. Sommartid serveras vanligtvis a la carte. Hållbara livsmedel som grönsaker och baljväxter har en central roll i Mor Britas kök.

 

För boende på hotell Fjällgården

Frukost serveras i restaurangen kl. 7-9.30 uppdelat i tre sittningar. Vid ankomst hämta ut biljett i restaurangen och få en frukosttid för nästkommande dag. Lämna tillbaka biljetten i samband med frukosten och hämta ut frukostbiljett för nästakommande dag i samband med middagsittningen. 

Frukostpåse kan beställas i restaruangen kvällen innan. 

På middagen blir ni tilldelade en sittning. Har ni önskemål gällande det, vänligen prata med hovmästaren vid ankomst, alternativt maila till bokning@ramundberget.se. Det går också bra att få middagen som take away.


Alla är välkomna

Alla gäster i Ramundberget är varmt välkomna till Mor Britas restaurang. Dock är några av sittningarna den här säsongen reserverade för gäster som bor på hotell Fjällgården. Boka bord direkt på hemsidan, finns inte önskad sittning tillgänglig går det bra att ställa sig på en väntelista direkt i bordsbokningssystemet. 

 

ÖPPETTIDER:

Mor Britas

19 dec - 11 apr alla dagar 7-23 (köket stänger 21.00)
  Frukost 7-9.30
  Lunch 11.30-14.00
  Barmeny 14-17.30
  Middag 17.30-23

 

Julbord Mor Britas restaurang, Ramundberget

Julbord

Vi dukar upp julbord i tre sittningar på julafton.

13.30 – 16.00
16.30 – 19.00
19.30 – 22.00

Eftermiddagssittningen samt kvällsittningen är reserverade för Fjällgårdens gäster.  Med tanke på rådande restriktioner och de begränsningar de medför har vi inte möjlighet att ta emot bokningar för de sittningarna i dagsläget, men det går bra att ställa sig på väntelista för eventuella restplatser. Det gör ni här på hemsidan, gå in på boka bord, välj sittning och ställ er sedan på väntelista.

För sällskap över 12 personer vänligen maila till bokning@ramundberget.se

På Grytan kök och bar serveras också julaftonsmiddag, sittning från 17.30.

 

 

Nyårssupé 

Vi dukar upp för nyårssupé i två sittningar.

  • 17.00 – 20.00
  • 20.30 – 23.30

Sittningarna är reserverade för Fjällgårdens gäster. Med tanke på rådande restriktioner och de begränsningar de medför har vi inte möjlighet att ta emot bokningar i dagsläget, men det går bra att ställa sig på väntelista för eventuella restplatser. Det gör ni här på hemsidan, gå in på boka bord, välj sittning och ställ er sedan på väntelista.

För sällskap över 12 personer vänligen maila till bokning@ramundberget.se

 Grytan kök och bar serverar en nyårsinspirerad à la carte