Två löpare på fjället

Trailrunning i äkta fjäll

Att springa trail längs stigar på fjället med fantastisk utsikt och naturlig terräng är roligt och ger bra träning. Här finns flera löparfavoriter i dal och på höjd.

Det finns inget som klår känslan av en springtur i fjällen. Runt Ramundberget finns det många möjligheter för dig som gillar att springa trail. Du kan enkelt ta liften upp på fjället och springa med panorama vy bland våra fjälltoppar. Här finns det variation med njutningsfull jogging eller tuffare intervallöpning i kuperad terräng. 

En storfavorit i Ramundberget är att springa Guldturen runt Klinken. Rundan är 12 kilometer, lagom kuperat utan alltför krävande stigningar. Ljusnan slingar sig längs stigen och ger färskt vatten för påfyllning av vätska. Nedanför hotell Fjällgården finns en bro över Ljusnan, efter den börjar leden.

En kortare variant är att åka upp med Fjällgårdsbanan, stolliften i Ramundberget. Väl uppe springer du efter klockan snarare än en specifik sträcka, spring dit näsan pekar! Ta dig upp på toppen av Ramundberget eller mot Walles i Bruksvallarna och sedan tillbaka till restaurang Tusen på fjället och Fjällgårdsbanan.

Är du nybörjare på trailrunning så finns en kortare runda på 2,5 kilometer som startar vid bron över Ljusnan nedanförhotellet. En fin, lätt kuperad tur. Ett tips är att avsluta träningspasset på utegymmet invid Ljusnan.

Du kan även springa trail på våra vandringsleder. Runtom finns det porlande fjällbäckar, det enda du behöver ta med dig är något att dricka ur så blir springturen lite lättare.