Vandring i riktiga fjäll

Fjällvandra vid vägs ände. Här finns fantastiska möjligheter till vandring under sommaren och långt in på hösten. Alltifrån kortare vandringar, dagsvandringar till längre turer.

 

 

Vår natur

Ramundberget och området Funäsfjällen erbjuder många möjligheter för både dig som älskar att vandra eller vill uppleva det första gången. Här finns nästintill oändligt med vandringsleder med fjällmassiven utanför knuten med sina 60 toppar över 1000 meter. Vill du uppleva äkta fjällvandring med vackra vyer och snöklädda fjäll så har du kommit rätt.

Vi har ett rikt djur- och naturliv hos oss där du ofta får syn på betande renar på fjället och även i bykärnan. I Funäsfjällen finns även det enda och sista beståndet av vilda myskoxar i Sverige och har du tur finns det även möjlighet att få se någon av dessa häftiga djur när du vandrar. Här kan du njuta av underbar natur och dricka kallt fjällvatten direkt ifrån våra bäckar, något som måste upplevas!

 

Lättillgängliga fjäll

I området Funäsfjällen där Ramundberget är beläget är fjällen kända för att vara extra tillgängliga. På flera ställen finns det som kallas fjällparkeringar där det är tillåtet att köra och parkera en bra bit upp på fjället mot mindre avgift. Perfekt för dig som vandrar med barn, vill gå en dagsvandring eller för dig som vill spara tid och komma snabbare upp på kalfjället.

Ett annat snabbt och enkelt sätt att ta sig upp på kalfjället är att ta liften upp på fjället ifrån Ramundbergets bykärna. Från liften finns lättillgängliga vandringsturer med otroliga vyer.

 

Guldturer

Runt Funäsfjällen finns det leder som kallas Guldturer som är framtagna av Destinationen Funäsfjällen. Det är tillgängliga och noga utvalda vandringsturer för alla smaker. Här finns allt från korta turer på några timmar till långa heldagsturer för den som längtar efter äventyr. Flera av dem utgår från Ramundberget, se våra vandringsleder.

 

Navigera dig på fjället

Det finns fjällkarta att köpa i hotell Fjällgårdens reception och Topsport för området kring Funäsfjällen. Kartan visar både vandrings- och cykelleder i området. Det går även att ladda ner en app som heter Fjällkartan som är framtagen av Lantmäteriet. Där kan du hemifrån planera dina turer. Vill du använda den när du är ute på en vandring går det även fint men tänk på att ladda ner kartan i förväg då det ibland är dålig täckning samt ha med en powerbank till din mobil.

Packa ryggsäcken med fjällkartan, kläder efter väder och kom ihåg att det kan skifta snabbt. Ta gott om tid på dig så att du får chans att verkligen njuta av vyerna och upplevelserna fjällmiljön har att bjuda på.