Lättillgängliga fjäll med fjällparkeringar

I området Funäsfjällen där Ramundberget är beläget är fjällen känd för att vara extra tillgängliga. Här finns det flertal fjällparkeringar, där du snabbt och enkelt kan ta bilen upp på fjället och parkera på kalfjället mot mindre avgift. Från dessa parkeringar kan du cykla, vandra, springa trail eller bara ta med lite fika och njuta av naturen

Fjällparkeringar i närheten av Ramundberget

Djupdalsvallens fjällparkering
Ta bilvägen ifrån Ramundberget mot Bruksvallarna och ta bilvägen upp mot djupdalsvallen på vänster sida mot Mittåkläppsvägen. Fortsätt förbi husen ca 800m så kommer du till en bom med en dagsavgift, där det går bra att betala med kort. Väl däruppe finns Djupdalsvallens våffelservering som är beläget vid foten av Mittåkläppen 1212 moh. Ifrån denna parkering så går det många fina turer för både vandring och cykel. Området är även bra utgångspunkt om ni vill bestiga Mittåkläppen eller fiska i någon av alla fina fiskrika vatten. Passa på att unna dig en våffla om det är öppet!

Rockvallens fjällparkering
Ta bilen mot Bruksvallarna och sväng in till höger mot Topsport och Ica. Ta höger efter bron och följ skyltningen mot Rockvallens fjällparkering. Där uppe kan man vandra upp till Kariknallen ca 1,5 km vandring med kraftig stigning. Unna er en våffla väl där uppe och njut av en storslagen utsikt!  Ifrån Rockvallen finns även fler vandringsleder för er som vill vandra över fjället till Fjällnäs eller en tur till Svalåtjärn.

Klinkenparkeringen  
Ca 3 km ifrån Ramundberget bykärna ligger en fjällparkering i närheten av Slättansvallen. Fortsätt förbi Ramundbergets bykärna så kommer du till slut till parkeringen. Detta är även startpunkten för en vandring till Tväråfallet, ett vattenfall som är populärt besök på sommaren. Ifrån Klinkenparkeringen startar även några av våra guldturer som är utvalda vandringsleder i Funäsfjällen. Tex kan man vandra härifrån till Skarsfjället samt Helags, även cykla går bra härifrån. Det är även vägavgift för att köra sista biten på vägen till parkeringen.