Barm på fjällvandring, Ramundberget

Mickelinas vandringsled för stora och små

Mickelinas vandringsled är en mysig vandring för hela familjen nedför fjället i Ramundberget som bygger på barnens fantasier. Leden bjuder på många upplevelser och mysiga rastplatser med utsikt över fjällmassiven.

Leden startar vid toppen av liften och sträcker sig nedför fjället. Längs leden passerar Mickelinas skogsbana där ni hittar skidkyrkogråden och olika tunnlar. Här får ni även möjlighet att komma fjällräven Mickelina lite närmare genom att besöka hennes egna gryt där man kan gå in och se hur hon bor. Vandringsleden går även förbi Kvarnbäcksfallet som är ett mysigt vattenfall med möjlighet att bada och leka. Här finns även en linbana och grillplats, perfekt för en paus. Vill ni vara lite äventyrliga så passerar ni en gammal gruvgång där man kan gå in och ta en titt, här finns även information om den gamla gruvdriften i området.

 Några hållpunkter längs vandringen:

  • Efter 500 meter finns en porlande bäck, nedanför ligger Restaurang Tusen där ni kan stanna för en fikapaus eller lunch.
  • Strax innan du gått 1 kilometer kommer du till Mummel & Rabarber- en djursafari med träfigurer av de djur som finns i Ramundbergets omgivning. 
  • Efter 1,3 kilometer finns ett utedass.
  • Linbanan över Kvarnbäcken och kvarnbäcksfallet kommer du till efter 1,4 kilometer. Där finns en trevlig rastplats för lite vila och möjlighet att bada.
  • Från starten till Mickelinas gryt är det ca 1,8 kilometer vandring. 
  • Efter 2,8 kilometer finns naturen skafferi att upptäcka som är en liten bod där det öppnar upp möjlighet för lek.

Tips:
Ta god till på er att vandra och se er omkring, naturen och vandringsleden bjuder på många äventyr, nya upptäckter och lockar spontana fantasilekar i det fria!

 Leden startar vid toppen av liften, följ bara skylten ”Mickelinas vandringsled”.

Längd: 3,3 km

Tidsåtgång: Ca 1 timme