Renstigen för stora och små

Renstigen är en spännande vandringsled för såväl stora som små i familjen. Vandringen leder genom vacker ängsmark och bjuder på härliga belöningar längs vägen i form av fin vy över Ramundberget, samt en inbjudande plats att stanna på för en matpaus i kåta.

För att börja vandra Renstigen startar man vid Stjärnliften och följer skyltarna med röda stolpar och Mickelina på. Leden börjar uppför i en utav barnbackarna Glidarbacken och fortsätter sedan i somrig ängsmiljö vidare uppåt. Som belöning för bestigningen uppför går sedan leden äntligen nerför och ett besök i Renskogen passar sig då väl. Renskogen bjuder på en mysig dunge där en kåta tar plats och möjlighet att grilla finns. Ett perfekt ställe att vila benen på och att fylla på med lite mer energi inför den sista biten av vandringen.

Några hållpunkter längs vandringen

  • Vid ledens topp (efter ca 1 km) innan den viker nerför igen är det perfekta stället för att stanna upp och titta på utsikten.
  • Strax efter att leden börjar gå nerför möter du Renskogen efter ca 1,2 km. Där finns, förutom en kåta att grilla i, en liten hage med fina träfigurer att titta på.
  • Precis vid Renskogens slut och där leden fortsätter ut ur skogen finns det en bänk att slå sig ner på för att pausa lite till och titta på utsikten.
  • Leden går förbi skidliften Skarsliften och efter det är dags att hålla höger och fortsätta på grusvägen tillbaka till Ramundbergets bykärna.

Tips

Ta på er rejäla vandringskängor då vissa delar av leden kan vara något blötare. Leden är ny och är därför inte en vältrampad stig, så var beredd på att vandringsleden stundtals är något obanad, men den är väl skyltad hela vägen.

Kombinera gärna turen med vårat naturbliblotek! Samla fjällblommor och tävla med varandra om vem som hittar flest olika sorters blommor.

Längd: 2,5 km.

Tidsåtgång: ca 45 min.