Renstigen för stora och små

Renstigen är en spännande vandringsled för såväl stora som små i familjen. Vandringen går över vacker ängsmark och bjuder på härliga belöningar i form av fina vyer över Ramundberget och en inbjudande rastplats vid en kåta.

Renstigen startar vid Stjärnliften och fortsätter uppför i Glidarbacken (barnbacken), därefter går den vidare uppför genom en somrig ängsmiljö. Som belöning för alla höjdmetrarna vänder tillsist leden utför och ett besök i Renskogen är en välkommen paus. Här finns en mysig dunge med en grillkåta och möjlighet att grilla. Ett perfekt ställe att vila benen på och fylla på med lite mer energi inför den sista biten av vandringen.

Några hållpunkter längs vandringen

  • Vid ledens topp (efter ca 1 km) i är det perfekt att stanna upp och titta på utsikten.
  • Strax efter att leden börjar gå utför efter ca 1,2 km kommer du till Renskogen. Där finns förutom en kåta att grilla i, en liten hage med fina träfigurer att titta på.
  • Precis vid Renskogens slut fortsätter leden ut ur skogen här finns det en bänk att slå sig ner på och beskåda utsikten.
  • Leden går därefter förbi Skarsliften för att sedan hålla höger och fortsätta ut på grusvägen tillbaka till Ramundbergets bykärna.

Tips

Ta på er rejäla vandringskängor då vissa delar av leden är blöt och stundtals något obanad.

Kombinera gärna turen med vårat naturbliblotek! Samla fjällblommor och tävla med varandra om vem som hittar flest olika sorters blommor.

Längd: 2,5 km.

Tidsåtgång: ca 45 min.